Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Inquam Photos

Spania și-a prelungit starea de urgență sanitară cu șase luni, până la 9 mai 2021

La cererea premierului Pedro Sanchez, Parlamentul de la Madrid a aprobat prelungirea cu șase luni a stării de urgență sanitară pe întreg teritoriul Spaniei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

29.10.2020 - 20:05

La cererea premierului Pedro Sanchez, Parlamentul de la Madrid a aprobat prelungirea stării de urgență sanitară pe întreg teritoriul Spaniei.

Starea de urgență sanitară urmează să mai fie valabilă încă șase luni, adică până la data de 9 mai 2021.

Regiunile Spaniei au statut de autonomie și ar fi putut adopta fiecare în parte o asemenea decizie, dar guvernul central, de la Madrid, a decis să impună la nivel național prelungirea stării de urgență sanitară, pentru a evita riscul ca, în unele regiuni, să nu se ia măsuri de protecție.

Pe timpul stării de urgență sanitară din Spania, interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii este valabilă în general între orele 23 - 06. Fiecare regiune are însă dreptul să modifice acest interval cu o oră.

De asemenea, această restricție de circulație pe timpul nopții nu se aplică în Insulele Canare. Aceasta este o zonă mai puţin afectată de epidemie și, în același timp, foarte frecventată de turiști.

Comentarii