13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalSocial-democratul Olaf Scholz și-a consolidat statutul de favorit la succesiunea Angelei Merkel

Social-democratul Olaf Scholz și-a consolidat statutul de favorit la succesiunea Angelei Merkel

Candidatul s-a impus în dezbaterea de duminică

Candidatul social-democrat la succesiunea Angelei Merkel și-a consolidat statutul de favorit. Olaf Scholz s-a impus în ultima dezbatere de duminică în fața celor doi contracandidați principali. Scholz, ministru de finanţe şi vicecancelar social-democrat, a fost desemnat de 42% dintre telespectatori învingător al dezbaterii.

Scholz a fost învingătorul și celor două dezbateri televizate anterioare. Acesta a oferit de fiecare dată aceeași calmitate și siguranță în discursul său.

Armin Laschet, care nu mai are mulți ași în mâneca acum pentru a inversa locurile, a convins doar 27% dintre persoanele chestionate să îl aleagă. Acesta nu a reuşit să-l destabilizeze pe Scholz şi uneori chiar a părut că-şi pierde firul ideilor.

Dreapta, alcătuită din Uniunea Creştin-Democrată (CDU), aliată cu Uniunea Creştin-Socială (CSU) bavareză, înregistrează între 20% şi 22% în intenţiile de vot în sondaje. Pe de altă parte, 25% şi 26% din voturi sunt pentru SPD. Dreapta germană a cancelarului federal riscă să se întoarcă în opoziţie, fiind o premieră după 2002.

„Este uimitor să vedem că Europa şi politica externă nu au fost abordate în niciuna din cele trei dezbateri”, a subliniat Der Spiegel.

Rezultatele voturilor nu sunt nici pe departe sigure. Momentan, 40% dintre alegători susțin că nu știu cu ce candidat vor vota. De asemenea, se pun la socoteală și marjele de eroare din sondajele de opinie. Cu toate acestea, ecologiştii ar urma să joace cel puţin un rol-cheie în formarea unui guvern de coaliţie și ar prefera să se asocieze cu social-democrații. În dezbaterea de duminică, Olaf Scholz și ecologista Annalena Baerbock au căzut de acord pentru creșterea salariului minim.

Acum, Scholz speră la o susținere din partea cancelarului Angela Merkel. Aceasta va părăsi scena politică dup 16 ani.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă