5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalȘoc în lumea islamică. Un celebru teolog a fost arestat la Paris...

Șoc în lumea islamică. Un celebru teolog a fost arestat la Paris pentru abuz de minori

Tariq Ramadan s-a deplasat miercuri dimineata in urma unei convocari a politiei in cadrul anchetei preliminare deschise la Paris pentru capetele de acuzare viol si violente voluntare, a precizat o sursa judiciara, confirmand o informatie anuntata initial de postul de radio RTL, citat de Hotnews.

Tariq Ramadan, 55 de ani, nepotul fondatorului organizatiei islamiste egiptene Fratia Musulmana si stralucit orator, se bucura de o mare popularitate in mediile musulmane conservatoare. El este insa si foarte controversat, in special in sferele laice, care acuza un islam politic.

Acesta este vizat de doua plangeri de viol in Franta, pe fondul valului declansat de scandalul Weinstein, puternicul producator american acuzat de viol si agresiuni sexuale.

Tariq Ramadan a negat categoric acuzatiile, acuzand o “campanie de calomniere”. Acest tata a patru copii, casatorit de peste 30 de ani cu o femei din Franta convertita la islam, se declarat “senin si determinat”.

In noiembrie, Tribune de Geneve a publicat un lung articol legat de patru foste eleve ale lui Tariq Ramadan atunci cand acesta preda franceza si filosofia la Geneva, intre 1984 si 2004.

Dintre acestea, trei au afirmat ca au cedat in fata “dominatiei psihologice” exercitate de profesorul lor si au avut relatii sexuale cu acesta, una la 15 ani si alte doua la 18 ani. A patra, care avea 14 ani la acea epoca, a reclamat ca a fost hartuita sexual.

Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă