7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSlovacia refuză să-l recunoască pe Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei

Slovacia refuză să-l recunoască pe Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei

În jur de 20 de state ale Uniunii Europene, printre care Franţa, Germania, Spania, s-au aliniat poziţiei Statelor Unite, recunoscându-l pe Guaido ca preşedinte interimar şi exercitând presiuni asupra preşedintelui socialist Nicolas Maduro să convoace noi alegeri.

Ministerul de Externe de la Bratislava a comunicat săptămâna trecută că Slovacia îl consideră pe Guaido, preşedintele Adunării Naţionale a Venezuelei, drept singurul reprezentant legitim al poporului, şi a cerut noi alegeri.

Miercuri însă, ministrul de externe Miroslav Lajcak nu a reuşit să obţină sprijin pentru această poziţie din partea a două din cele trei partide ale coaliţiei în şedinţa de guvern.

Liderul partidului de stânga Smer, Robert Fico, a declarat că vede în situaţia din Venezuela un efort de distrugere a guvernării actuale şi de instalare a unei marionete în fruntea statului.

‘Slovacia ar trebui să acţioneze în conformitate cu principiile de drept internaţional’, a afirmat Robert Fico.

Partidul Naţional Slovac (SNS) a considerat că Slovacia trebuie să rămână neutră, în timp ce formaţiunea Most-Hid a minorităţii ungare a sprijinit poziţia Uniunii Europene.

Potrivit unor surse diplomatice, Italia a blocat luni adoptarea unei poziţii comune a Uniunii Europene de recunoaştere a lui Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

David Popovici, două medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot

David Popovici a câştigat a câștigat aurul în proba de 200 m liber de la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori...

Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor până pe 15 aprilie

Compania Naţională "Poşta Română" a finalizat distribuirea pensiilor până pe data 15 aprilie, conform calendarului asumat, a anunţat, joi, operatorul poştal naţional. Distribuirea drepturilor sociale...
Ultima oră
Pe aceeași temă