Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Slovacia refuză să-l recunoască pe Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei

Slovacia a refuzat miercuri să-l recunoască pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, drept preşedinte legitim al Venezuelei, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

06.02.2019 - 21:59

În jur de 20 de state ale Uniunii Europene, printre care Franţa, Germania, Spania, s-au aliniat poziţiei Statelor Unite, recunoscându-l pe Guaido ca preşedinte interimar şi exercitând presiuni asupra preşedintelui socialist Nicolas Maduro să convoace noi alegeri.

Ministerul de Externe de la Bratislava a comunicat săptămâna trecută că Slovacia îl consideră pe Guaido, preşedintele Adunării Naţionale a Venezuelei, drept singurul reprezentant legitim al poporului, şi a cerut noi alegeri.

Miercuri însă, ministrul de externe Miroslav Lajcak nu a reuşit să obţină sprijin pentru această poziţie din partea a două din cele trei partide ale coaliţiei în şedinţa de guvern.

Liderul partidului de stânga Smer, Robert Fico, a declarat că vede în situaţia din Venezuela un efort de distrugere a guvernării actuale şi de instalare a unei marionete în fruntea statului.

'Slovacia ar trebui să acţioneze în conformitate cu principiile de drept internaţional', a afirmat Robert Fico.

Partidul Naţional Slovac (SNS) a considerat că Slovacia trebuie să rămână neutră, în timp ce formaţiunea Most-Hid a minorităţii ungare a sprijinit poziţia Uniunii Europene.

Potrivit unor surse diplomatice, Italia a blocat luni adoptarea unei poziţii comune a Uniunii Europene de recunoaştere a lui Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei.

Comentarii

loading...