5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalSiteul Băncii Centrale Europene a fost atacat de hackeri

Siteul Băncii Centrale Europene a fost atacat de hackeri

Banca Centrală Europeană (BCE) a declarat joi că părțile neautorizate au încălcat măsurile de securitate care protejează site-ul web al Dicționarului Integrat de Raportare (BIRD) al Băncilor, care este găzduit de un furnizor extern.

Drept urmare, a fost posibil ca datele de contact (dar nu parolele) ale 481 de abonați la buletinul BIRD să fi fost capturate. Informațiile afectate constau în adresele de e-mail, numele și titlurile de poziție ale abonaților. BCE contactează persoane ale căror date ar fi putut fi afectate.

Site închis până la remedierea problemelor
 

Un malware a fost introdus pe serverul extern pentru a ajuta activitățile de phishing. Site-ul extern BIRD a fost închis până la o nouă notificare. Nici sistemele interne ale BCE și nici datele sensibile nu au fost afectate.

Site-ul BIRD oferă industriei bancare detalii despre cum se pot realiza rapoarte statistice și de supraveghere. Este separat fizic de orice alte sisteme externe și interne ale BCE.

”BCE ia securitatea datelor extrem de serios. Am informat Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor despre încălcare. BCE face măsurile necesare pentru a se asigura că site-ul poate relua operațiunile în condiții de siguranță”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Cele mai citite

Parlamentarii români au interzis pe platforma TikTok

Parlamentarii români au interzis pe TikTok. Atacul hackerilor asupra Parlamentului României, când infractorii cibernetici au reușit să sustragă multe documente, printre care și...

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

Acordul „comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă