13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSiria:Un cartier din Damasc a fost cucerit de Statul Islamic. 62 de...

Siria:Un cartier din Damasc a fost cucerit de Statul Islamic. 62 de combatanţi au fost uciși

Gruparea SI a fost învinsă în Siria, însă îşi menţine prezenţa la periferia Damascului şi a reuşit luni să pătrundă într-un cartier din sudul capitalei, Qadam, după ce s-a luptat cu forţele proguvernamentale, potrivit OSDO.

Organizaţia ultra-radicală controlează mai puţin de 5% din teritoriul sirian, conform OSDO, în special zone de deşert în centrul şi estul Siriei.

Cotidianul pro-regim Al-Watan a informat la rândul său că jihadiştii au preluat controlul asupra “mai multor clădiri din estul cartierului”, menţionând de asemenea victime în rândurile armatei.

“Numărul morţilor a ajuns la 62, marea majoritate sunt luptători pro-regim locali”, a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Operaţiunea SI în Qadam are loc după evacuarea recentă a câtorva sute de luptători islamişti şi jihadişti din acest sector, după un acord care permite regimului să preia controlul asupra cartierului.

Majoritatea celor evacuaţi au ajuns în provincia Idleb, singura care nu se află sub controlul regimului în nord-vestul Siriei.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă