14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăInternaționalSiria, luptătorii kurzi se retrag din Alep. Tensiunile cu Turcia ar putea...

Siria, luptătorii kurzi se retrag din Alep. Tensiunile cu Turcia ar putea escalada

Comandantul YPG din Alep, Furat Khalil, a transmis agenţiei că acum kurzii se concentrează asupra apărării împotriva armatei turce, în provincia vecină Afrin. Acolo, combatanţii care susţin guvernul de la Damasc se desfăşoară începând de marţi pe linia frontului, dar Nouri Mahmoud, purtător de cuvânt al YPG, a declarat joi că ar fi necesar sprijinul armatei propriu-zise. Ajutorul de până acum nu are amploarea necesară pentru a pune capăt “ocupaţiei turce”, iar “armata siriană trebuie să îşi facă datoria (…) de a apăra frontierele Siriei”, a insistat el.

Reuters apreciază că o decizie a preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, de a trimite armata în provincia Afrin ar duce la declanşarea unei confruntări pe scară mai largă cu Turcia. Agenţia reaminteşte că surse de la Ankara, un comandant pro-guvernamental din Siria şi oficiali kurzi au afirmat recent că Rusia a intervenit pentru a evita o astfel de decizie la Damasc, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă