27.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalŞi publicaţia Sunday Mirror ar fi recurs la interceptări telefonice, potrivit unui...

Şi publicaţia Sunday Mirror ar fi recurs la interceptări telefonice, potrivit unui jurnalist

Publicaţia Sunday Mirror ar fi recurs, la rândul său, la interceptări telefonice, iar printre cei vizaţi s-ar fi aflat actriţa Liz Hurley şi fotbalistul Rio Ferdinand, relatează NewsIn.

BBC a discutat cu un jurnalist care a lucrat la săptămânal în ultimul deceniu şi care a declarat că a fost martor la astfel de interceptări.

“Într-o după-amiază, în redacţie am văzut cum a fost interceptat telefonul lui Liz Hurley şi cum un reporter îi asculta mesajele din căsuţa vocală şi nota ce se spune“, a povestit jurnalistul.

“Era joi şi mi s-a spus că nu erau informaţii importante – doar ceva despre prânzul cu o altă femeie, aşa că vor încerca în continuare înainte de weekend, pentru a vedea ce pot găsi”, a adăugat el.

Potrivit sursei, astfel de interceptări aveau loc în fiecare zi.

Jurnalistul a spus chiar că Sunday Mirror a angajat un artist care putea imita vocile persoanelor faimoase, pentru a obţine informaţii despre ele. “Mi s-a spus că a reuşit să obţină şi dosare medicale”, a explicat el.

La rândul său, un fost jurnalist al Daily Mirror, James Hipwell, a declarat pentru un ziar australian că este dispus să depună mărturie că, la sfârşitul anilor ’90, jurnaliştilor ziarului li se cerea să verifice căsuţele de mesagerie vocală ale celebrităţilor pentru obţine exclusivităţi.

Potrivit BBC, judecătorul care va conduce ancheta în dosarul News of the World, Levenson, a dezvăluit că a participat la evenimente împreună cu ginerele lui Rupert Murdoch, Matthew Freud. El a precizat că l-a informat pe premierul David Cameron, înainte de a fi numit la conducerea investigaţiei.

Cele mai citite

Hotel Transilvania, din celebrul roman ”Dracula” de Bram Stoker, inclus în ruta culturală Historic Cafes Route

Comunicat de presa 17 iunie 2024 Celebrul Hotel Transilvania din Cluj-Napoca a fost admis în prestigioasa rută culturală Historic Cafes Route, aflată sub Înaltul Patronaj...

Aurelian Pavelescu (PNȚCD), candidat la Președinția României: Dreptul european este aplicabil doar dacă nu încalcă norma constituțională

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD și candidat la Președinția României, consideră că dreptul european este aplicabil în România doar dacă nu contravine Constituției României. Acest punct...

Pentru o curățare în profunzime a canapelei sau a saltelei tale, apelează la o firmă specializată

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...
Ultima oră
Pe aceeași temă