1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăInternaționalȘeful Diplomației europene, Josep Borrell, ajunge astăzi în Iran

Șeful Diplomației europene, Josep Borrell, ajunge astăzi în Iran

Șeful Diplomației europene, Josep Borrell, ajunge astăzi în Iran, într-o vizită menită să repornească negocierile pe tema programului nuclear al regimului de la Teheran.

Aceste negocieri între Iran și statele occidentale au fost suspendate în martie 2022.

Borrell va ajunge în Iran în seara zilei de vineri, 24 iunie 2022. Evenimentul a fost anunțat de Ministerul de Externe al Iranului, prin purtătorul său de cuvânt, Said Khatibzadeh. Potrivit acestuia, Borrell va avea întâlniri cu ministrul de Externe, Hossein Amir Abdollahian, precum şi cu alţi oficiali de la Teheran.

Josep Borrell deține, din anul 2019, funcția de Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate.

Iranul nu face parte dintre țările care dețin arme nucleare. Totuși, Occidentul se teme că regimul de la Teheran ar dori să facă progrese în această direcție.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:45

Premierul Lituaniei spune că sancțiunile împotriva Rusiei vor funcționa

Premierul Lituaniei, Ingrida Simonyte, e optimistă și spune că sancțiunile împotriva Rusiei vor funcționa. Uniunea Europeană are nevoie de răbdare, deoarece sancționează Rusia, deoarece majoritatea...

Jumătate din rețeaua electrică ucraineană este încă nefuncțională

Aproape jumătate din rețeaua electrică ucraineană rămăsese, joi, nefuncțională, la o săptămână după ultimele bombardamente rusești asupra infrastructurii energetice a țării - a anunțat...

Alin Nica, anunț surpriză:”Avem sprijinul politic al Olandei pentru aderarea la spaţiul Schengen!

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL), care este şi preşedintele delegaţiei României la Comitetul European al Regiunilor, a transmis prin intermediul facebook că...
Ultima oră
Pe aceeași temă