21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăInternaționalSchiţele lui Caragiale reunite într-un spectacol inedit, la Teatrul Ion Creangă

Schiţele lui Caragiale reunite într-un spectacol inedit, la Teatrul Ion Creangă

Miercuri, 30 ianuarie a.c., de la ora 18.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani, spectatorii vor putea urmări, în premieră oficială, un nou spectacol al Teatrului Ion Creangă: „D-l Goe, Vizită, Pedagog de şcoală nouă – Mofturi”.

Dorind să promoveze tinerii regizori în lumea teatrului pentru copii, Teatrul Ion Creangă s-a adresat, pentru realizarea acestei premiere, lui Chris Simion, regizor binecunoscut publicului de teatru pentru montările sale, pe scene dintre cele mai prestigioase. Din distribuţie fac parte actorii: Alexandrina Halic, Cristian Irimia, Mihai Verbiţchi, Miruna Ionescu, Cristina Casiani, Cerasela Popescu, Ilinca Atanasiu, Voicu Hetel, Cristian Creţu, Marius Nănău, Oliviu Cristian Bughiu.

„Este un spectacol dedicat maestrului Cornel Todea, care a fost prezent în momente importante din cariera mea. Dacă nu exista propunerea dânsului şi a domnului Ioan Gârmacea, nu aş fi îndrăznit niciodată să îl montez. Aveam în minte cu totul alte titluri pe care mi-aş fi dorit să le montez pentru copii. Cât despre Caragiale, mi-era o frică groaznică de el. Am acceptat propunerea din ambiţie şi din convingerea că atunci când ceva pare imposibil, e clar că are toate şansele să iasă bun”, declară Chris Simion, regizor.

Reprezentaţia, cu un scenariu realizat după binecunoscutele schiţe scrise de Ion Luca Caragiale, este dedicată celor cu vârsta de peste 8 ani şi oferă o imagine realistă a societăţii româneşti, plină de umor şi pe înţelesul copiilor. Inedit pe scena teatrului pentru copii este faptul că Ionel, D-l Goe şi elevii excentricului pedagog Mariu Chicoş Rostogan se întâlnesc cu toţii într-un decor multifuncţional, care anulează limitele dintre scenă şi sală. Proiecţiile multimedia şi efectele speciale de tot soiul îşi găsesc, cu uşurinţă, locul printre poveştile cu joben ale secolului XIX şi fac deliciul copiilor, dar şi al părinţilor.

Totodată, cu ocazia premierei, Teatrul Ion Creangă a iniţiat o colaborare cu Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi i-a rugat pe studenţii Departamentului de Grafică să vină cu propuneri de afiş pentru spectacolul „D-l Goe, Vizită, Pedagog de şcoală nouă – Mofturi”. Au fost selectate peste 10 variante grafice, care vor fi expuse în foyerul teatrului, Sala Rapsodia de pe str. Lipscani, nr. 53, cu ocazia evenimentului de miercuri seară.

D-l Goe, Ionel şi elevii neastâmpăraţi ai pedagogului de scoala nouă vă aşteaptă să le fiţi colegi de „bancă” la Teatrul Ion Creangă!

Cele mai citite

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale la BEC

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, membru al Biroului Electoral Central, a declarat că Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura la alegerile prezidenţiale,...

Sarea recristalizată din România care provine dintr-un zăcământ vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizată vândută de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: „Știați...
Ultima oră
Pe aceeași temă