18.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalScandal pe arena internațională! China acuză ONU de amestec în problemele sale...

Scandal pe arena internațională! China acuză ONU de amestec în problemele sale interne

Un articol al doamnei Michelle Bachelet pe acest subiect, apărut sâmbătă în South China Morning Post, este “greşit” şi “încalcă scopurile şi principiile Cartei ONU” a apreciat, într-un comunicat, Misiunea Chinei pe lângă ONU de la Geneva, informează Agerpres.

Articolul conţine “comentarii inadecvate cu privire la situaţia din regiunea administrativă specială Hong Kong … (şi) este un amestec în afacerile interne ale Chinei”, se arată în comunicat.

China a comunicat “comentarii justificate” biroului ONU pentru drepturile omului de la Geneva, conform sursei citate.

În articol, Michelle Bachelet a cerut autorităţilor din Hong Kong să realizeze o “anchetă cu adevărat independentă şi imparţială de un judecător despre informaţiile privind utilizarea excesivă a forţei de către poliţie”.

Articolul lui Michelle Bachelet “nu va face decât să stimuleze protestatarii să comită şi mai multe violenţe radicale”, consideră autorităţile chineze în comunicatul menţionat.

Hong Kong-ul este tulburat de luni întregi de manifestaţii de protest împotriva a ceea ce este perceput de către populaţie ca o îngrădire tot mai mare din partea Beijingului a libertăţilor de care beneficiază regiunea semi-autonomă a Chinei. Ciocniri violente au loc periodic între protestatari şi poliţie.

Manifestanţii cer ca poliţia să dea socoteală de acţiunile sale, precum şi organizarea de alegeri complet libere.

China neagă că ar vrea să îngrădească libertăţile de care beneficiază locuitorii din Hong Kong şi acuză protestele că ar fi “revoluţii colorate”, menite să destabilizeze regimul de la Beijing.

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă