4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăInternaționalSalvatorii marocani consolidează tunelul săpat pentru a salva un băiat căzut într-o...

Salvatorii marocani consolidează tunelul săpat pentru a salva un băiat căzut într-o fântână de 5 zile

Salvatorii marocani executau sâmbătă un tunel pentru a ajunge la un băiat căzut într-o fântână, acum cinci zile, o operațiune periculoasă, fiind în pericol de a se prăbuși în urma unor alunecări de teren.

Muncitorii cu excavatoare mecanice au încercat non-stop să-l salveze pe băiatul de 5 ani, identificat doar ca Rayan, după ce acesta a căzut într-o fântână adâncă de 32 de metri (100 de picioare) pe dealurile din apropiere de Chefchaouen, marți (1 februarie), relatează Reuters.

Vineri (4 februarie) salvatorii au început să sapă cu atenție un tunel orizontal către copil, uneori fiind nevoiți să iasă pentru a stabiliza pământul.

Lucrările au devenit mai dificile sâmbătă (5 februarie), deoarece au întâlnit pietre între șanț și fântână, a spus un martor. Salvatorii armează tunelul cu tuburi de beton.
Regiunea deluroasă din jurul Chefchaouen este foarte rece iarna și, deși mâncarea a fost coborâtă la Rayan, nu a fost clar dacă a mâncat.
De asemenea, i s-a furnizat apă și oxigen folosind un tub.

Salvatorii marocani au folosit mai multe utilaje pentru a ajunge la acest băiat căzut într-o fântână, la adâncimea de 32 de metri

Numeroase utilaje au săpat în jurul puțului, adânc de 60 de metri. Este prea îngust pentru ca cineva să coboare după copil, are doar jumătate de metru lățime.

Salvatorii speră că astăzi vor ajunge la el, conform digi24.ro.

Băiatul a căzut acolo marți după-amiaza și a rămas blocat la jumătatea puțului. Echipele de salvatori au coborât camere în puț și au văzut că este în viață și se poate mișca puțin. I-au trimis mâncare și apă cu ajutorul unor frânghii.

Operațiunea de salvare este complicată și periculoasă, iar timpul se scurge în defavoarea copilului, pentru că nu este mult oxigen acolo unde se află.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...
Ultima oră
Pe aceeași temă