10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalS-au descoperit clădiri vechi de 8.500 de ani în Emiratele Arabe Unite

S-au descoperit clădiri vechi de 8.500 de ani în Emiratele Arabe Unite

Arheologii din Emiratele Arabe Unite au descoperit cele mai vechi clădiri din țară, care au cel puțin 8.500 de ani, scrie CNN.

Această descoperire a doborât recordul, potrivit Departamentului pentru Cultură și Turism din Abu Dhabi.

Descoperite în timpul unui program arheologic condus de departament amintit mai sus, clădirile sunt situate pe insula Ghagha, la vest de orașul Abu Dhabi.

Structurile care au fost dezgropate sunt „simple încăperi rotunde”, cu pereți de piatră care au o înălțime de aproape un metru.

Echipa a declarat că structurile erau „probabile case pentru o comunitate mică”.

Ei au adăugat că descoperirea a arătat existența așezărilor neolitice înainte ca rutele comerciale maritime pe distanțe lungi să se dezvolte, sugerând că acestea nu au fost de fapt impulsul pentru așezările din zonă, așa cum credeau anterior arheologii.

De asemenea, au fost descoperite sute de artefacte, printre care „vârfuri de săgeți din piatră fin lucrate, care ar fi fost folosite pentru vânătoare”, iar echipa a spus că este „probabil ca comunitatea să fi folosit și resursele bogate ale mării”.

Deși arheologii încă nu sunt siguri cât timp a fost folosită așezarea, a fost descoperit un cadavru îngropat în structuri, vechi de aproximativ 5.000 de ani.

„Descoperirile de pe insula Ghagha evidențiază faptul că, diversele caracteristici ale inovației, sustenabilității și rezistenței au făcut parte din ADN-ul locuitorilor acestei regiuni de mii de ani”, a declarat Mohamed Al Mubarak, președintele departamentului.

Recordul anterior pentru cele mai vechi clădiri din Emiratele Arabe Unite a fost deținut de descoperirile de pe insula Marawah, tot în largul coastei Abu Dhabi, unde a fost găsită cea mai veche perlă din lume în 2017.

Echipa a spus că noua descoperire sugerează că insulele Abu Dhabi sunt un fel de „coasta fertilă”, cu coloniști atrași de insule datorită „condițiilor economice și de mediu”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

„DNA-ul BOR” a primit botezul Patriarhului Daniel

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat săptămâna aceasta o serie de hotărâri, printre care și controversatul proiect botezat „DNA-ul BOR”. Sub președinția...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Săptămâna viitoare este organizată simularea Bacalaureatului. CALENDARUL

Simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 - 2024, organizată de Ministerul Educaţiei (ME), continuă în săptămâna  4 - 7 martie, cu probele scrise din cadrul Bacalaureatului (pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă