16.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalS-a descoperit un oraș mayaș sub jungla din Guatemala

S-a descoperit un oraș mayaș sub jungla din Guatemala

Cercetătorii care au folosit o tehnică de cartografiere de înaltă tehnologie au descoperit zeci de mii de case mayașe, clădiri, lucrări de apărare și piramide în densa junglă a regiunii Peten din Guatemala, ce sugerează că populația era cu mult mai mare decât se credea anterior.

Descoperirea, care a inclus câmpuri agricole și canale de irigații, a fost anunțată joi de o echipă de arheologi americani, europeni și guatemalezi, care lucrează cu Fundația pentru Cultură și Moștenire Mayașă.

Studiul estimează că aproximativ 10 milioane de oameni au trăit în această zonă, ceea ce înseamnă că era nevoie de o producție mare de alimente.

Cei aproximativ 2.100 kilometri pătrați cartografiați extind suprafața ocupată de mayași, a căror cultură a înflorit între anii 1.000 i.e.n. și 900 e.n. Descendenții lor încă mai trăiesc în regiune.

Cartografierea a detectat aproximativ 60.000 de structuri induviduale, inclusiv patru centre mayașe de ceremonii cu piete și piramide impresionante. 

 

 

Cele mai citite

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Von der Leyen salută rezistența ucraineană, la Kiev

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat astăzi "rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean", la sosirea sa la Kiev, la fix doi ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă