20.4 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalRușii obțin cetățenia Bulgariei speculând o lacună legislativă, ceea ce ridică îngrijorări...

Rușii obțin cetățenia Bulgariei speculând o lacună legislativă, ceea ce ridică îngrijorări la Sofia

La Sofia se poartă o dezbatere privind lacunele din legislația de securitate națională a Bulgariei, pornind de la faptul că persoane din Rusia au obținut extrem de ușor cetățenia bulgară.

Potrivit agenției de presă Novinite din Bulgaria, un fost ambasador rus la Sofia a primit cetățenia bulgară după ce și-a încheiat mandatul diplomatic. Această lejeritate în ceea ce privește acordarea cetățeniei a contrariat și a stârnit îngrijorări cu privire la securitatea națională a Bulgariei. În cazul fostului ambasador al Rusiei, acordarea cetățeniei bulgare a fost prezentată drept o cale de încurajare a legăturilor socio-economice dintre Bulgaria și Rusia.

Deputata Kristina Petkova a declarat într-un interviu că rușii pot exploata o lacună din legislația Bulgariei, care permite unor persoane să primească cetățenia bulgară sub pretextul unor merite sportive, chiar dacă acele persoane nu au nicio legătură vizibilă cu sportul. Pe această cale ar fi obținut cetățenia bulgară unii cetățeni ruși care ar avea legături cu firma Lukoil, a susținut deputata Kristina Petkova.

Obținerea prea facilă a cetățeniei bulgare reprezintă o potențială amenințare la adresa suveranității și securității țării, a subliniat deputata Petkova.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Săptămâna politică românească ne-a servit câteva decizii politice majore.

Săptămâna politică românească a adus câteva decizii politice majore. Câteva pariuri cu mize uriașe. S-a lămurit, parțial, șarada comasării alegerilor. Au fost devansate...

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...

Modificări ale liniilor STB 93 și 168

Linia de troleibuze 93 va fi prelungită începând de mâine până în cartierul Constantin Brâncuşi, iar pe acest traseu vor circula numai troleibuze noi...
Ultima oră
Pe aceeași temă