12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia: O americancă a fost arestată pentru posesia de canabis medicinal

Rusia: O americancă a fost arestată pentru posesia de canabis medicinal

Audrey Elise Lorber avea 19 grame de canabis asupra sa şi un permis de utilizare terapeutică valabil doar în Statele Unite când a fost percheziţionată pe aeroportul din Sankt Petersburg, a declarat serviciul de presă al tribunalului celui de-al doilea oraş ca mărime din Rusia.

Ea “păstra substanţa narcotică pentru uz personal”, dar permisul american “nu este valabil pe teritoriul Rusiei”, a adăugat această sursă, care nu a specificat când a fost ea arestată.

Americanca a fost reţinută în aşteptarea procesului în faţa unui tribunal districtual din Sankt Petersburg pentru deţinere de droguri.

Studentă la cinematografie la New York, Audrey Elise Lorber, în vârstă de 19 ani, călătorea în Rusia de la jumătatea lunii iulie împreună cu mama sa, potrivit media locale.

Nu este prima dată când un cetăţean străin este trimis la închisoare în Rusia pentru deţinere de canabis. O americano-israeliană în vârstă de 25 de ani, Naama Issachar, este în închisoare de mai bine de patru luni, fiind acuzată că a intrat în Rusia cu nouă grame de canabis.

Potrivit presei israeliene, drogul a fost găsit în bagajele ei de cală în timp ce se afla în tranzit pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, între India şi Israel.

Marţi, un tribunal din Himki, un oraş în apropiere de Moscova, i-a prelungit detenţia până pe 25 septembrie.

În timp ce mai multe ţări occidentale au adoptat în ultimii ani legi mai permisive privind consumul de canabis, Rusia rămâne departe de această tendinţă şi păstrează o legislaţie foarte severă în acest domeniu.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă