Rusia lansează demonstrativ rachete balistice și hipersonice în pragul expirării Tratatului START

Ministerul Apărării din Rusia a lansat pe rețelele de socializare un videoclip ce înfățișează ultimul său test al sistemului de rachete anti-balistice (ABM), efectuat săptămâna aceasta deasupra Kazahstanului.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

29.11.2020 - 18:15

Deja în serviciul forțelor aerospațiale rusești, sistemul este descris ca unul de protecție împotriva atacurilor aeriene și spațiale. Moscova acuză faptul că, în ultima vreme, Washingtonul i-a minimalizat capacitățile balistice și, prin acest test, speră să demonstreze veridicitatea ceea ce oficialii americani numeau anterior „informații false” în privința capacității militare avansate a Kremlinului.

"În zona de testare Sary-Shagan (Republica Kazahstan), un echipaj de luptă al trupelor de apărare aeriană și antirachetă ale Forțelor Aerospatiale a efectuat cu succes o lansare test a unei noi rachete a sistemului rus de apărare antirachetă", a declarat, propagandistic, Ministerul Apărării din Rusia.

Racheta test separat a lovit o țintă situată la 450 km distanță și a parcurs distanța până la obiectiv cu o viteză de peste Mach 8.

Aplicația din Kazahstan vine după ce, în octombrie, fregata ”Amiral Gorshkov” a testat o rachetă hipersonică Tsirkon lansată din Marea Albă, aceasta lovind o țintă maritimă în Marea Barents.
Rusia a promis că va mai efectua o serie de teste de rachete hipersonice și balistice până la sfârșitul anului.

Acest lucru este îngrijorător, în special având în vedere potențialul pentru o nouă cursă a armamentului în stilul „Războiului Rece” între Statele Unite și Rusia, deoarece reperul noului tratat START de reducere a armelor nucleare va expira în 5 februarie 2021, cu excepția cazului în care va fi reînnoit.

Negocierile în curs între Kremlin și administrația Trump au părut promițătoare, dar probabil că Rusia va aștepta în acest moment să continue discuțiile cu noua administrație Biden.

Citește totul despre:

Comentarii