4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia își strică relațiile cu Bulgaria. Apar acuzații de spionaj și expulzări...

Rusia își strică relațiile cu Bulgaria. Apar acuzații de spionaj și expulzări de diplomați

Relațiile dintre Rusia și Bulgaria sunt tot mai proaste și au ajuns la momentul în care aceste două țări își expulzează reciproc diplomații.

Luni, 28 decembrie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a declarat persona non grata un atașat militar adjunct de la Ambasada Bulgariei la Moscova, urmând ca diplomatul bulgar să fie expulzat din Rusia.

“Pe 28 decembrie, ambasadorul Bulgariei, A. Krystin, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe rus, unde a primit o notă în care este declarat persona non grata un ataşat militar – adjunct al Ambasadei bulgare la Moscova”, precizează un comunicat transmis de Ministerul de Externe de la Moscova.

Anunțul Rusiei intervine ca represalii față de expulzarea, acum zece zile, de către Bulgaria, a unui atașat militar rus de la Ambasada din Sofia. La acel moment, Bulgaria anunța că ofițerul rus pe care îl expulzează a făcut spionaj în Bulgaria, începând cu anul 2017. Unul dintre domeniile de care era interesat rusul era poziția trupelor americane din Bulgaria.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă