Rusia, în plină campanie de marketing pentru vaccinul Sputnik V: va avea un preț „mult mai mic”!

Pentru a face față lobby-ului occidental pentru vaccinurile americane, Rusia a decis să apeleze la o metodă simplă de creștere a atractivității propriului produs anti-coronavirus, stabilindu-i acestui un preț de dumping, potrivit specialiștilor.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

24.11.2020 - 08:55

Astfel, vaccinul rusesc împotriva coronavirusului va avea un preț „mult mai mic” decât vaccinurile companiilor farmaceutice americane Pfizer și Moderna, anunță producătorii Sputnik V pe contului de Twitter al produsului, în realitate, însă, diferența de preț nefiind una de ”speriat” pentru concurenții occidentali.

Concret, față de soluțiile dezvoltate de  Moderna și Pfizer, care au un preț cuprins între 25 și 37 de dolari, Sputnik V va costa aproxomativ 19,50 USD, Moscova încercând în acest fel să îl facă, în ciuda controverselor privind eficiența sa dovedită, mai ofertant în special pe piețele neafiliate Uniunii Europene.

Rusia a fost țară care a înregistrat primul vaccin COVID-19 din lume, cu câteva săptămâni înainte ca, la începutul acestei luni, Pfizer și Moderna să anunțe, de asemenea, finalizarea propriilor soluții anti-coronavirus, cu o eficacitate de peste 95% împotriva infecției mortale COVID-19.

Sputnik V este dezvoltat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya al Ministerului Sănătății din Rusia. Săptămâna trecută, Rusia a informat că vaccinul său Sputnik V este eficient în procent de 92% în protejarea oamenilor de COVID-19, conform primei analize intermediare.

Președintele rus Vladimir Putin a susținut, de asemenea, eficacitatea Sputnik V. RDIF, fondul suveran de investiții al Rusiei, înființat în 2011 pentru a face co-investiții de capitaluri proprii, în primul rând în Rusia, alături de investitori financiari și strategici internaționali de renume, care în prezent sprijină dezvoltarea vaccinului COVID-19 din Rusia de către Centrul Gamaleya și investește în producția în masă a produsului, a declarat pe 11 noiembrie că 40.000 de voluntari fac parte în prezent din studiile de fază 3, dintre care cel puțin 20.000 au fost vaccinați cu prima doză și în cazul a peste 16.000 s-a finalizat administrarea ambele dozele. Eficacitatea 92% a vaccinului rus COVID-19 se bazează pe analiza datelor la 21 de zile după ce toți voluntarii au primit prima injecție. Mai mult, fondul de investiție al țării a mai spus că, în timpul testelor, „nu au fost identificate evenimente adverse neașteptate”, dar monitorizarea este încă în curs, în condițiile în care, în prezent, studiile de fază 3 au loc în „Republica Belarus, Emiratele Arabe Unite, Venezuela și o serie de alte țări.

Între timp, RDIF și compania biotehnologică din Coreea de Sud GL Rapha au anunțat recent că vor produce 150 de milioane de doze de Sputnik V. Într-un comunicat oficial, compania farmaceutică a declarat că va începe producția primului vaccin COVID-19 înregistrat din lume în decembrie 2020 și va trece la inocularea populației până în ianuarie 2021. RDIF și GL Rapha vor iniția, de asemenea, o distribuție globală de 150 de milioane de doze în anul 2021.

Citește totul despre:

Comentarii