6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalRusia construiește încă șase nave de luptă dintre care două vor fi...

Rusia construiește încă șase nave de luptă dintre care două vor fi în Marea Neagră

În ciuda crizei generate de pandemie, Rusia își mobilizează eforturile pentru a începe construirea a încă șase nave militare.

“Astăzi, în trei principale şantiere navale din Rusia, şase noi nave au fost puse simultan pe chilă”, a anunțat președintele Vladimir Putin în cadrul unei ceremonii organizate în format de teleconferinţă.

Președintele Putin a caracterizat acest eveniment drept “un pas important şi semnificativ în dezvoltarea Forțelor Navale ruse”.

Dintre cele șase nave anunțate de șeful statului, două sunt nave de desant care se construiesc la şantierul din Kerci (peninsula Crimeea), ceea ce face plauzibilă ideea că aceste nave vor suplimenta forțele Rusiei din Marea Neagră.

Separat, două fregate se construiesc la uzina Severnaia Verf din Sankt Petersburg (Marea Baltică), iar două submarine atomice vor fi furnizate de compania Sevmaş din orașul Severodvinsk (Marea Albă).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă