12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalRusia avertizează Occidentul că nu acceptă înlăturarea de la putere a lui...

Rusia avertizează Occidentul că nu acceptă înlăturarea de la putere a lui Bashar al-Assad

”Ministrul de externe francez (Jean-Yves Le Drian) a anunţat că reuniunea Consiliului de Securitate al ONU va fi dedicată (luni) nu doar situaţiei din Afrin, ci şi situaţiei din Ghouta Orientală şi Idlib”, a afirmat ministrul Lavrov.

În acest context, șeful diplomației ruse a acuzat ”partenerii occidentali” că agită apele în legătură cu Ghouta Orientală şi Idlib în condiţiile în care o concentrare mare de rebeli ai Fateh al-Sham, fostul Front al-Nusra, care efectuează tiruri asupra Damascului, inclusiv asupra ambasadei ruse, continuă să se afle în Ghouta Orientală.

Ministrul rus de Externe a mai spus că ţările occidentale ignoră faptul că ”datorită eforturilor guvernului rus şi ale trupelor ruse a început recent evacuarea celor răniţi din Ghouta Orientală, inclusiv a copiilor care au nevoie de asistenţă medicală”.

Lavrov a subliniat că Occidentul ignoră şi faptul că până recent partea de est a Idlib s-a aflat sub controlul Frontului Al-Nusra, fosta ramură a Al Qaida în Siria, considerată de ONU drept ”grupare teroristă”

”De curând, a început o ofensivă a armatei siriene, cu sprijinul nostru, care s-a încheiat cu încercuirea părţii principale a grupării Fateh al-Sham”, a spus Lavrov, opinând că aceasta se pare că a provocat îngrijorarea ”unor ţări occidentale”.

În opinia sa, toate acestea confirmă încă o dată că SUA şi coaliţia condusă de ele încearcă să protejeze fostul Front Al Nusra pentru a putea realiza planul de schimbare a regimului preşedintelui Bashar al-Assad, ”aşa-numitul plan B”.

“Pentru noi, aceasta este absolut inacceptabil, ne vom opune ferm acestor încercări”, a avertizat Serghei Lavrov.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Marcel Ciolacu, promisiune la AmCham CEO Business Forum: Nu mărim taxele!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la AmCham CEO Business Forum, că vine cu o promisiune în faţa investitorilor străini, şi anume că nu...

Angajații din aeroporturi, protest în fața ministerului condus de Boloș

Peste 150 de sindicalişti, membri ai sindicatelor aeroportuare, pichetează sediul Ministerului Finanţelor, cerând exceptarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) de la aplicarea anumitor măsuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă