5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia are deja relații diplomatice cu cele două regiuni separatiste din estul...

Rusia are deja relații diplomatice cu cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei

Rusia a anunţat oficial marţi că a stabilit relații diplomatice cu cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei a căror independenţă a fost recunoscută de către preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP.

Moscova şi ”republicile” separatiste Doneţk şi Lugansk, nerecunoscute de comunitatea internaţională, au convenit asupra ”stabilirii de relaţii diplomatice”, a anunţat Ministerul de Externe rus, potrivit unui comunicat, conform agerpres.ro.

Preşedintele Vladimir Putin a anunţat luni seară că Rusia recunoaşte provinciile separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, ţară despre care a spus într-un lung discurs cu trimiteri istorice că este condusă de politicieni corupţi marionete ale SUA.

Rusia a stabilit relații diplomatice cu cele două regiuni separatiste după ce Putin a cerut Consiliului Federației să autorizeze trupe militare în afara țării

Marţi, liderul de la Kremlin a cerut formal camerei superioare a parlamentului de la Moscova să autorizeze trimiterea de trupe în cele două provincii, solicitare aprobată între timp de parlamentarii ruşi.

Recent, ministrul de externe Serghei Lavrov din Rusia a declarat că Moscova este pregătită să normalizeze relațiile cu Marea Britanie. În același timp, secretarul britanic de externe Liz Truss a avertizat Rusia că o invazie a Ucrainei va fi dezastruoasă.

Lavrov a adăugat că „relațiile pot fi normalizate doar printr-un dialog cu respect reciproc, un dialog egal și un dialog bazat pe recunoașterea intereselor legitime ale celuilalt, o căutare a unor soluții reciproc acceptabile”.

Rusia și Marea Britanie lucrează la îmbunătățirea relațiilor diplomatice
Liz Truss i-a spus omologului său rus la întâlnirea de la Moscova că „În principiu, un război în Ucraina ar fi dezastruos pentru poporul rus și ucrainean și pentru securitatea europeană, iar împreună, NATO a precizat clar că orice incursiune în Ucraina ar avea consecințe masive și va duce. costuri severe”.

Rusia a început joi (10 februarie) faza activă a exercițiilor militare în Belarus. În același timp, Marea Britanie a lansat o nouă diplomație într-un conflict asupra Ucrainei. Oficialii americani au avertizat că Rusia ar putea ataca Ucraina.


Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...
Ultima oră
Pe aceeași temă