33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalRusia anunță vaccinare în masă antiCovid în luna octombrie

Rusia anunță vaccinare în masă antiCovid în luna octombrie

Presa rusă l-a citat pe Mikhail Murashko spunând că medicii și profesorii vor fi primii care vor primi vaccinul. Reuters, citând surse anonime, a declarat că primul vaccin potențial al Rusiei va fi aprobat de autoritățile de reglementare în această lună.

Cu toate acestea, unii experți sunt preocupați de abordarea rapidă a Rusiei. Vineri, principalul expert în boli infecțioase din SUA, dr. Anthony Fauci, și-a declarat speranța că Rusia și China – „testează efectiv vaccinul” înainte de a îl administra oricui.

Dr Fauci a spus că SUA ar trebui să aibă un vaccin „sigur și eficient” până la sfârșitul acestui an. “Nu cred că vor exista vaccinuri finalizate cu mult înaintea noastră, încât să trebuiască să depindem de alte țări pentru a ne primi vaccinuri”, a spus el parlamentarilor americani.

În acest moment, diverse soluții de vaccinuri contra coronavirusului sunt dezvoltate în întreaga lume și peste 20 se află în prezent în faza studiilor clinice.

Ministrul rus al Sănătății, citat de agenția de știri Interfax, a declarat că Institutul Gamaleya, o unitate de cercetare din Moscova, a terminat studiile clinice ale unui vaccin și că faza birocratică pentro omologarea acestuia este la final.

„Planificăm vaccinări mai largi pentru luna octombrie”, a spus el, adăugând că profesorii și medicii ar fi primii destinatari ai soluțiilor medicamentoase anti Covid.

Luna trecută, oamenii de știință ruși au spus că studiile din stadiul incipient al unui vaccin pe bază de adenovirus dezvoltat de Institutul Gamaleya au fost finalizate și că rezultatele au fost un succes.

Cele mai citite

NATO trece mai multe rachete nucleare din depozitare în “standby”, anunță Stoltenberg

NATO își trece mai multe focoase nucleare din starea de depozitare în cea de "standby", a anunțat secretarul general al Alianței Atlantice, Jens Stoltenberg,...

Zelenski spune că va începe negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să înceapă negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene. După...

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...
Ultima oră
Pe aceeași temă