11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia a început să livreze Chinei sisteme de rachete antiaeriene S-400

Rusia a început să livreze Chinei sisteme de rachete antiaeriene S-400

Livrarea sistemelor S-400 intervine în urma unui contract semnat între oficialii de la Moscova şi de la Beijing, în anul 2014, a informat, joi, o sursă care susţine că ar fi apropiată de proiect.

“Implementarea contractului a început, prima livrare a fost deja trimisă în China”, a declarat sursa, care a preferat să rămână anonimă.

Sursa a adăugat că prima comandă conţine o staţie de control, o staţie de radar, echipament de susţinere, piese de schimb, diverse unelte şi alte elemente ale sistemului S-400.

În 2017, Rusia a susţinut un program de antrenare a militarilor chinezi în folosirea sistemelor antiaeriene S-400.

În acelaşi timp, Serviciul Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară al Rusiei a refuzat să aducă vreun comentariu.

În noiembrie 2014, Rusia şi China au anunţat că au semnat un contract, iar un an mai târziu, consilierul prezidenţial pentru Cooperare Militară, Vladimir Kozhin, a confirmat contractul.

În iunie 2016, Serghei Cemezov, directorul companiei militare ruse Rostec, a declarat că livrarea nu va începe până în anul 2018.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă