3.7 C
București
luni, 25 noiembrie 2024
AcasăInternaționalRObotzi: Un serial de umor non-politic, proaspăt şi românesc (VIDEO)

RObotzi: Un serial de umor non-politic, proaspăt şi românesc (VIDEO)

În fiecare joi, peste un milion de români aşteaptă cu nerăbdare să audă două replici celebre: „Ce faci F.O.C.A?/No, bine, MO, uite…”. Aşa începe fiecare episod din „mini mega serialul animat pastilos” RoBotzi, devenit un adevărat fenomen pe Youtube imediat după lansarea episodului pilot, care a făcut peste 1 milion de vizualizări într-o lună.

Serialul este o producţie originală CreativeMonkeyz, o echipă formată din trei tineri, al căror site este „dedicat artei audio-vizuale (artă digitală/tradiţională), care, pe lângă tutoriale video gratuite în limba română, oferă şi elemente grafice gratuite şi galerii inspiraţionale.”

Contul de Youtube al CreativeMonkeyz

Cel mai recent episod RObotzi

Site-ul oficial CreativeMonkeyz.com

„Dar ce Satană e asta?”

Seria, creată din dorinţa de a „oferi umor de calitate în desene animate autohtone”, este menită „să descreţească frunţi şi, ocazional, prin subtilităţi, să încreţească minţi”, potrivit uneia dintre cele trei „maimuţe creatoare/creative” care se află în spatele clipurilor, membră a echipei CreativeMonkeyz.
Potrivit descrierii de pe Youtube, personajele sunt „primii roboţi (de talie mică) fabricaţi in România”, care, „după o scurtă perioadă de glorie”, „sunt „uitaţi” într-un depozit al INR (Institutul Naţional de Robotică), de a cărui bună funcţionare trebuie să se asigure”.

F.O.C.A (Fabricat Original Cu Aluminiu) este un robot sarcastic şi blazat, dar şi un mecanic iscusit: „nu fi panicat! Cât ai zice „Hopa”, dacă eşti stricat, te repară F.O.C.A”. Se pare că simpatica cutie de aluminiu pe roţi speră la o formă de viaţă inteligentă cu care să poarte discuţii demne de puterea lui de procesare. De asemenea, îi place peştele.

Lui MO îi place să bea. Mult. Este agitat, ruginit şi vulgar, o adevărată „şaibă cu ochi”, dar F.O.C.A îi este prieten adevărat, cu toate că „pute”. De ce bea MO? De ciudă: „mie nu mi-e ciudă că sunt eu supărat. Mie mi-e ciudă că sunt alţii fericiţi!”.

„Da, mediocrule, dar ce reprezintă?”

Echipa CreativeMonkeyz este formată din trei oameni: Codin Sebastian Pop, Cordos Ramona, Banea Mihai, iar RObotzi a fost conceput iniţial ca o secvenţă de introducere pentru un tutorial. Echipa a avut parte şi de blocaje inspiraţionale.

„A apărut ca orice alt mini-serial ‘pastilos’ de animaţie. Timp de câteva luni, Ramona a făcut presiuni pentru a ‘face un serial cu ceva’. A urmat un blocaj, soluţionat cu un duş cald. Trebuia să găsim un concept comic pentru un intro de tutorial – tutorial cu titlul ‘cum să creezi butoane web’. Sub duş, Codin a ‘măritat’ cele două elemente: problema cu intro-ul şi problema cu serialul, introducând în ecuaţie roboţii. Primul episod, episodul pilot ‘Tatuaj’, a servit ca moment comic la startul tutorialului amintit, dar a fost şi uploadat pe contul de YouTube, pentru a nu lăsa acel canal media vid de conţinut. Mihai a aflat de intro-ul episod pilot dupa apariţia lui efectivă şi a fost încântat. Ramona a avertizat că serialul va prinde incredibil de bine, dar nimeni nu a crezut-o”, explică pentru românialiberă.ro, un membru al echipei.

La început, au fost numele: „ne-au ‘venit’ mai întâi numele – primul a fost MO -pentru că ne salutăm ocazional cu ‘Ce faci, mo?’, iar F.O.C.A are la bază mai multe mai multe influenţe şi motive: de la faptul că ‘sună bine’, la un vers de-al rapper-ului Ais the Chef: e Napoca, îmi iubesc oraşu’ cum iubeşte oceanu’ foca. Ramona i-a dat sens, realizând acronimul – Fabricat Original Cu Aluminiu.”

„…dacă nu, te resetam manual cu ciocănelul!”

Cele aproximativ două minute de comedie necesită câte o săptămână de muncă, după cum urmează: „două zile de weekend – brainstorming pentru poveste şi sesiuni de Skype (pentru ca acum Mihai e in Sibiu) în căutare de subiecte, replici, etc. Luni: Codin trage vocile, în colaborare cu Ramona, fiind discutate şi disecate în detaliu intonaţia şi pronunţia. Marţi, miercuri şi joi are loc procesul animaţie realizat cu AfterEffects. Din nou, mişcările şi delivery-ul sunt discutate in extenso, în timp ce sunt transpuse de Codin în animaţia propriu-zisă.”

Primii RObotzi nu erau nici pe departe la fel de „arătoşi” ca actualii MO şi F.O.C.A, carcasele acestora beneficiind de numeroase upgradeuri.

„Ca stil grafic, cei doi au trecut prin câteva versiuni incredibil de urâte. Iniţial, urmau să fie realizaţi vectorial, din culori întregi, simple, fără nuanţe, umbre sau texturi. Au existat o vreme ca „prototipuri” în forma asta, până când Ramona i-a sugerat lui Codin să-şi folosească stilul de desen „de mână”, format în aproximativ 15 ani de „mâzgâleli”. Codin i-a desenat şi au ieşit bine. TaDaaaa!”, spun cei de la CreativeMonkeyz.

„…când e greu, ne adaptăm”

Succesul i-a luat prin surprindere: „suntem bucuroşi, dar am început prin a fi panicaţi în momentul în care lista de subscriberi a canalului de YouTube începea să numere mii de utilizatori. Am înlemnit când am atins milionul la primul episod în nici o lună, şi ne-am speriat şi mai tare când, la penultimul am atins jumătate de milion în 2 zile. Acum ne asteptam la orice…”

Recent, a fost lansat un pachet cu „goodies” marca RObotzi, care conţine nouă ringtone-uri oficiale, precum şi o serie de 12 imagini „de pus la avatar”, dar se pare că „maimuţele” sunt puse pe treabă: „vom mai lansa pachete gratuite de goodies legate de serial – wallpapere, mai multe ringtone-uri, etc. În mod cert vor urma şi alte produse promoţionale. Suntem în negocieri cu firme care se ocupă de imprimat şi asta pentru că vrem sa oferim tricouri de calitate. Din păcate, sunt foarte multe firme care folosesc tehnici de imprimare care nu ne satisfac ‘pretenţiile’ în ale calităţii… Şi, cum vrem să oferim fanilor doar ce-i mai bun, durează”.

Descărcaţi pachetul cu „goodies”

Ce câştigă cei trei de pe urma RObotzilor? „Sute de mailuri de mulţumire de la oameni care râd cu poftă şi apreciază sincer un serial de umor non-politic, proaspăt şi românesc.”

Câte episoade mai urmează? Nici echipa nu ştie dar, sperăm că multe.

Cele mai citite

Unde votezi? Reguli generale pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile prezidențiale

Regulile generale prevăd că fiecare alegător votează la secția arondată domiciliului sau reședinței Pentru a afla secția la care sunt înregistrați, cetățenii pot utiliza aplicația...

Referendum în București: Care sunt cele trei întrebări esențiale la care ar trebui să răspundă locuitorii Capitalei

Pe 24 noiembrie, bucureștenii votează nu doar pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, ci și la referendumul inițiat de primarul general Nicușor Dan. Cele trei...

Alegerile prezidențiale 2024: Categoriile de români care nu pot vota

Românii sunt așteptați la urne în data de 24 noiembrie 2024, pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, și pe 8 decembrie, pentru turul al...
Ultima oră
Pe aceeași temă