Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Navantia

Reproiectat pentru că nu plutea, submarinul spaniol S-80 acum nu încape în doc

Probleme după probleme pentru marina spaniolă, în cazul submarinului pe care vrea să-l construiască. În 2013 s-a constatat o eroare de proiect care nu-i permitea să plutească. Acum, după ce greșeala a fost reparată, submarinul nu încape în docurile de la Cartagena.

Mihai Cernea 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2018 - 15:49

Încercările marinei spaniole de a-și construi propriul submarin se lovesc din nou de probleme, după ce s-a descoperit că submersibilul nu poate să intre în baza de operațiuni de la Cartagena, pentru că nu încape în docurile ce i-au fost asignate, informează BBC News.

Nefericita odisee a submarinului S-80 a început în 2013, când primul prototip nu putea să plutească din cauză că era mai greu cu 100 de tone decât ar fi trebuit să fie. Acesta putea să se scufunde, dar nu ar mai fie ieșit niciodată la suprafață din cauza masei. Un fost oficial al marinei spaniole a explicat pentru Associated Press că unul dintre ingineri pusese o zecimală greșit, iar nimeni nu a stat să verifice calculele.

Proiectul inițial al companiei de stat spanionel Navantia era un submersibil militar lung de 71 de metri și cu o greutate de 2200 de tone. Din cauza erorii de proiectare, costul S-80 s-a dublat - fiecare submarin va costa 1 miliard de euro. În plus, acum are 81 de metri și o greutate de 3000 de tone. Rezultatul acestei reproiectări: baza militară de la Cartagena nu are loc pentru noul submarin și va trebui și ea drenată și reproiectată. 

Ministerul Apărării din Spania a recunoscut că proiectul a avut probleme, dar că acum va fi un proiect total viabil.

Comentarii

loading...