15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalReprezentanţi ai 'vestelor galbene' franceze şi italiene, la San Remo pentru discuții

Reprezentanţi ai ‘vestelor galbene’ franceze şi italiene, la San Remo pentru discuții

‘Am improvizat această reuniune pentru a ne întâlni cu ‘vestele galbene’ italiene’, a spus Maxime Nicolle, alias ‘Fly Rider’, la trei zile după întâlnirea dintre vicepremierul italian Luigi Di Maio, şeful Mişcării 5 stele (M5S, antisistem) şi câţiva reprezentanţi ai ‘vestelor galbene’ din Franţa, întâlnire aflată la originea unei crize politice şi diplomatice între cele două ţări.

Referindu-se la această întâlnire, Maxime Nicolle a lăsat să se înţeleagă că nu a aprobat-o: ‘Nu avem lider, suntem apolitici’.

Obiectivul actualei reuniuni, organizată în apropierea palatului unde are loc festivalul de cântece din San Remo, este ‘de a discuta (…) pentru a arăta că italienii şi francezii se înţeleg’, a spus el în continuare: ‘Problemele politice sunt de natură politică, în timp ce relaţiile dintre italieni şi francezi merg foarte bine’, potrivit acestuia.

‘Vrem să declarăm caducă cea de-a Cincea Republică şi să proclamăm o republică a popoarelor pentru ca Europa să nu fie a intereselor financiare, ci a popoarelor’, a mai spus reprezentantul ‘vestelor galbene’ din Franţa.

‘Nu m-am gândit niciodată la asta, dar într-un procent de 99% avem aceleaşi revendicări. În ceea ce priveşte imigraţia, de exemplu, ei (italienii) spun acelaşi lucru: nu imigrantul este problema, ci politicile desfăşurate în aceste ţări şi vânzările de arme. Problema nu este umană, ci financiară’, a adăugat el.

Sâmbătă, Maxime Nicolle urmează să participe la o manifestaţie a ‘vestelor galbene’ la graniţa franco-italiană.

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă