28.1 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăInternaționalRecord de căldură în Spania

Record de căldură în Spania

Încălzirea globală se resimte. În Spania, la Montoro (provincia Cordoba) s-a înregistrat un record absolut de temperatură, 47,4 grade Celsius.

“Este vorba de cea mai ridicată temperatură înregistrată în Spania”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al AEMET, adăugând însă că este vorba despre date provizorii ce vor fi validate în zilele următoare.

Această temperatură de 47,4 grade Celsius a fost înregistrată sâmbătă la ora locală 17:00. Recordul precedent a fost înregistrat la 13 iulie 2017 în aceeaşi regiune a Spaniei.

La puţin timp după înregistrarea noului record de temperatură, pe aeroportul din Cordoba a fost înregistrată valoarea de 46,9 grade Celsius, mai notează AFP.

Valul de căldură continuă duminică în Spania, în mai multe regiuni înregistrându-se temperaturi de peste 45 de grade Celsius.

Aceste temperaturi, superioare valorilor normale din această perioadă a anului, sunt provocate de o masă de aer cald ce provine din nordul Africii.

Între anii 2011 şi 2020, Spania a înregistrat de două ori mai multe valuri de căldură decât în fiecare dintre cele trei decenii precedente.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

S-au dublat despăgubirile plătite pentru locuințele afectate de inundații

Anul trecut, companiile de asigurări membre ale Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) au plătit despăgubiri de peste 5,7...

Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

În cadrul ședinţei de ieri, 30 mai 2024, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat mai multe măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare...

Bianca Andreescu s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros, după ce a învins-o în trei seturi pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă