3 C
București
miercuri, 13 noiembrie 2024
AcasăInternaționalRecomandările pentru luni la Festivalul Naţional de Teatru

Recomandările pentru luni la Festivalul Naţional de Teatru

Luni 29 octombrie, ora 10.30, Ceainăria Serendipity (str. Dumbrava Roşie nr. 12) /
EVENIMENTE CONEXE: DIVANELE FNT – LA SFAT CU ARTIŞTII

Tinerii şi „celălalt teatru”
Invitaţi: Vlad Cristache, Bobi Pricop

VLAD CRISTACHE
S-a născut în 1987, la Bucureşti. În 2009, a absolvit U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale”, secţia Regie, la clasa prof. Liudmila Szekely Anton, iar în 2011, un master la aceeaşi universitate, la clasa prof. Victor Ioan Frunză. Şi-a dat licenţa cu spectacolul 20 de minute cu îngerul de Alexandr Vampilov. Cu acest spectacol a luat premiul special al juriului la Gala Absolvenţilor U.N.A.T.C. şi premiul pentru regie şi pentru cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru „Pledez Pentru Tine(ri)” de la Piatra Neamţ. În 2010 a montat, la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, Peer Gynt după Henrik Ibsen, spectacol pentru care a obţinut nominalizarea la Premiul UNITER pentru debut.

BOBI PRICOP
S-a născut în 1986, la Piatra Neamţ. În prezent, este masterand la UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti, specializarea Arta regizorului de teatru, clasa prof. Nicolae Mandea. A absolvit secţia de regie a aceleiaşi universităţi în 2011, la clasa prof. Tudor Mărăscu, după terminarea studiilor de actorie la Universitatea „Spiru Haret” Bucureşti, în 2008, la clasa prof. Sanda Manu.

Cu spectacolul său de licenţă, Jocuri în curtea din spate de Edna Mazya, preluat ulterior de Teatrul ACT, participă, în 2011, la Semaine des cultures étrangères à Paris, Gala VedeTeatru Buzău, Festivalul „Toma Caragiu” Ploieşti, iar în 2012, la Classfest Chişinău, FEST-FDR Timişoara, Underground Arad, FITS Sibiu, Festivalul de Teatru Scurt Oradea şi Festivalul Internaţional de Teatru „Demoliudy” – Olsztyn, Polonia. În decembrie 2011, montează piesa Humpty Dumpty de Eric Bogosian la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad. Pentru Jocuri în curtea din spate primeşte, în 2011, premiul pentru cel mai bun regizor la Gala Absolvenţilor UNATC, iar în 2012, premiul pentru regie la Festivalul de Teatru Independent „Undercloud” Bucureşti.

De obicei, artiştii comunică prin arta lor, dar Divanele FNT, inaugurate la ediţia de anul trecut, schimbă perspectiva şi le oferă rolul de povestitori despre artă. Despre arta teatrului. Sub un generic cu parfum arhaic asumat, Festivalul Naţional de Teatru propune o serie de întâlniri cu practicienii scenei – toţi, implicaţi în spectacolele selecţionate – pe diverse teme legate de creaţia teatrală. La Ceainăria Serendipity, într-o atmosferă relaxată, care provoacă la destăinuiri, se vor ridica întrebări şi, cine ştie*, se vor întrezări răspunsuri despre căutările dintotdeauna ale actorilor, regizorilor, scenografilor, coregrafilor, muzicienilor. Sau, de ce nu, despre curiozităţile oricărui spectator de teatru interesat de culisele spectacolului.

Luni 29 octombrie, ora 12, Librăria Bastilia (Pţa Romană nr.5) /
EVENIMENTE CONEXE

ŢARA LUI CARAGIALE
Masă rotundă despre el şi despre noi

Participă: ALINA MUNGIU-PIPPIDI – politolog, profesor universitar, eseist şi dramaturg; ŞTEFAN CAZIMIR – critic şi istoric literar, profesor universitar, membru fondator al Partidului Liber-Schimbist; VINTILĂ MIHĂILESCU – psihosociolog şi antropolog cultural, profesor universitar; FLORIN TUDOSE – doctor în medicină, profesor universitar, medic psihiatru.
Moderator: Octavian Saiu, teatrolog, profesor universitar

Patru personalităţi de excepţională anvergură culturală, somităţi necontestate în profesia lor; patru oameni de impecabilă statură morală; patru oameni de spirit. Vor încerca să găsească posibile răspunsuri la veşnica noastră mirare: cum de rămâne Caragiale, peste decenii şi, iată, veacuri, mereu şi mereu, contemporan cu noi?

Cele mai citite

România la „dietă” economică: top model sau moare de inaniție

Guvernatorul Mugur Isărescu a vorbit recent despre „dieta” economică, completată cu sintagma „să strângem cureaua”. Mesajul este clar: România trebuie să-și ajusteze politicile financiare,...

Legea Arendei în dezbatere: fermierii solicită măsuri urgente pentru stabilitate în agricultură

Doar 10% din suprafața agricolă a României este utilizată de proprietarii terenurilor, restul fiind arendat Legea Arendei a revenit în atenția publicului și a Parlamentului...

România la „dietă” economică: top model sau moare de inaniție

Guvernatorul Mugur Isărescu a vorbit recent despre „dieta” economică, completată cu sintagma „să strângem cureaua”. Mesajul este clar: România trebuie să-și ajusteze politicile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă