7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalRD Congo :Minerii de cupru și de cobalt uciși în Kolwezi

RD Congo :Minerii de cupru și de cobalt uciși în Kolwezi

Guvernatorul provinciei Richard Muyej acuză ceea ce el a numit “excavatoare clandestine artizanale”pentru producerea accidentului.

Exploatarea neoficială este comună în regiune.

Minele din sudul RD Congo produc mai mult de jumătate din cobaltul mondial – o componentă cheie în bateriile telefoanelor mobile.

Valoarea cobaltului s-a dublat anul trecut datorită creșterii cererii de mașini electrice, care folosesc și mineralele în bateriile lor, extragerea lui fiind una din cele main importante surse de venit pentru țară Africană.

Accidentul a avut loc joi la Kamoto Copper Company, o filială a gigantului elvețian Glencore, aflat în apropierea orașului Kolobezi din Lualaba.

Mai multe corpuri ar putea fi găsite, deoarece lucrările de salvare continuă la mină, raportează BBC din capitala Kinshasa.

Glencore a afirmat într-o declarație că 19 persoane au fost ucise, dar a adăugat că mai există posibile victime 

Guvernatorul provinciei Lualaba, Richard Muyej, acuză de asemenea minerii ilegali pentru accident:

“Explozitori artizanali clandestini care au inundat [mina] și s-au angajat într-o exploatare anarhică”, a spus el, a informat agenția de știri Reuters.

Acest tip de exploatare neoficială sau clandestină este comună în zonă. Eforturile depuse de serviciile de securitate pentru a încerca să o oprească sunt adesea neeficiente.

RD Congo nu a reușit să-și folosească bogățiile minerale pentru a îmbunătăți viața a celor 81 de milioane de oameni care sunt prinși în sărăcie; împingând din ce în ce mai mulți oameni să se îndrepte spre meserii neoficiale pentru a-și câștigă existența.

Cele mai citite

Naționala Under-19 a încheiat Turul de Elită cu o victorie în fața Croației! Elevii lui Adrian Dulcea au ratat calificarea la EURO

Selecţionata României Under-19 a încheiat Turul de Elită al Campionatului European de fotbal cu o victorie cu 1-0 obținută în fața Croației, la Varazdin....

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă