21.1 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăInternaționalRCS & RDS, amendată cu 10.000 de lei de CNA

RCS & RDS, amendată cu 10.000 de lei de CNA

Societatea RCS & RDS a fost amendată cu 10.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru transmiterea necodată a postului TV pentru adulţi Super One, care a fost difuzat în pachetul de bază, încălcând legislaţia audiovizuală, relatează Mediafax.

Pe baza raportului serviciului inspecţie privind reţelele de cablu din teritoriu (întocmit ca urmare a unor reclamaţii), CNA a decis să amendeze RCS & RDS pentru încălcarea articolului 27, alineatul 3, din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia “serviciile de programe 18+ pot fi comercializate numai la solicitarea abonatului, în pachete care conţin exclusiv astfel de programe, şi necondiţionat de achiziţia altor pachete de servicii”.

CNA a mai amendat joi cu 10.000 de lei societatea Intelsat SRL tot pentru retransmiterea postului Super One în pachetul de bază.

De asemenea, societatea nu retransmitea posturile TV 5, TVR 3, TVR Info şi TVR Iaşi, obligatorii la difuzare, încălcând astfel prevederile articolului 82 din Legea audiovizualului.

Societatea de telecomunicaţii RCS&RDS a mai fost amendată de CNA de două ori în 2010 pentru că a transmis necodat un post pentru adulţi. Astfel, pe 25 februarie 2010, RCS&RDS a primit o amendă de 10.000 de lei pentru difuzarea necodată a postului pentru adulţi Private Spice şi pentru transmiterea unor posturi TV fără a fi înscrise în avizul de retransmisie. Totodată, pe 24 iunie 2010, filiala din Timişoara a RCS&RDS a fost amendată cu 15.000 de lei de CNA petnru că retransmitea necodat Private Spice.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă