31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalPuţini britanici susţin suspendarea parlamentului înainte de Brexit

Puţini britanici susţin suspendarea parlamentului înainte de Brexit

Sondajul, realizat pe un eşantion de 5.734 britanici, mai arată că 51% dintre susţinătorii ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană sprijină suspendarea parlamentului, în timp ce doar 9% se opun acestei decizii.

Premierul Boris Johnson va limita capacitatea parlamentului de a-i dejuca planul privind Brexitul, reducând practic intervalul în care membri ai legislativului ar putea încerca să blocheze un Brexit fără acord.

Data limită pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană a fost fixată pentru 31 octombrie 2019.

Regina Elisabeta a II-a a aprobat miercuri planul premierului Boris Johnson de a suspenda parlamentul, relevă o declaraţie a organismului oficial de consilieri ai Reginei, cunoscut drept Privy Council. Documentul confirmă că parlamentul Regatului Unit va fi suspendat începând cu o zi din intervalul 9-12 septembrie până la 14 octombrie.

Premierul Johnson anunţase miercuri dimineaţă că va programa Discursul Reginei în parlament pe 14 octombrie pentru a prezenta noile propuneri legislative, negând că astfel ar încerca să împiedice legislativul să-i blocheze planurile de Brexit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă