6.6 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalPutin spune că Trump a subliniat problema marinarilor ucraineni deținuți

Putin spune că Trump a subliniat problema marinarilor ucraineni deținuți

Președintele rus Vladimir Puțîn a declarat sâmbătă că problema marinarilor ucraineni reținuți de Rusia în 2018 a dominat discuțiile cu președintele american Donald Trump la summitul G20, dar nu a fost luată nicio decizie cu privire la soarta marinarilor.

Marina rusă a capturat trei nave ucrainiene și le-a deținut echipajele în strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră și Marea Azov, pe 25 noiembrie 2018, după ce au deschis focul asupra lor.

Moscova susține că cele trei nave au intrat ilegal în apele rusești, lucru pe care Kievul îl neagă. Statele Unite și Uniunea Europeană au cerut Rusiei să-i elibereze pe cei 24 demarinari.

“Președintele Statelor Unite a prioritizat această temă în timpul comunicărilor noastre la G20”, a declarat Puțîn într-o conferință de presă la Osaka, Japonia, adăugând că nu a fost luată nicio decizie cu privire la soarta marinarilor și că este așteptată o decizie a instanței.

Cele mai citite

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă