21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăInternaționalPutin și Xi Jinping vor aborda situația din Ucraina și Taiwan la...

Putin și Xi Jinping vor aborda situația din Ucraina și Taiwan la întâlnirea din Uzbekistan

Preşedinte Rusiei, Vladimir Putin, şi cel al Chinei, Xi Jinping, vor discuta joi despre Ucraina şi Taiwan în cadrul unei întâlniri care va avea loc în Uzbekistan şi care, potrivit Kremlinului, va avea o „semnificaţie specială”, având în vedere situaţia geopolitică.

“Preşedinţii vor discuta atât agenda bilaterală, cât şi principalele subiecte regionale şi internaţionale”, a declarat Iuri Ushakov, consilier al Kremlinului, în cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, potrivit Reuters.

“În mod firesc, ei vor face o evaluare pozitivă a nivelului de încredere fără precedent în cadrul parteneriatului strategic bilateral”, a adăugat el.

Uşakov a declarat că Moscova apreciază poziţia Chinei faţă de ceea ce el a numit “criza ucraineană”, afirmând că Beijingul a avut o “abordare echilibrată” faţă de conflict.

China “înţelege în mod clar motivele care au forţat Rusia să lanseze operaţiunea sa militară specială. Această chestiune, desigur, va fi discutată în detaliu în timpul următoarei întâlniri”, a declarat Ushakov, potrivit aradon.ro.

Putin și Xi Jinping vor discuta despre Ucraina și Taiwan în marja summitului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai

Xi va părăsi China pentru prima dată în mai bine de doi ani pentru o călătorie în această săptămână în Asia Centrală, unde se va întâlni cu Putin, cu doar o lună înainte de a-şi consolida poziţia de cel mai puternic lider chinez de la Mao Zedong încoace.

Întâlnirea dintre Xi şi Putin în Uzbekistan va avea loc în marja summitului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, care se va desfăşura în vechiul oraş de pe Drumul Mătăsii, Samarkand, din Uzbekistan.

Aprofundarea parteneriatului “fără limite” dintre superputerea în ascensiune a Chinei şi titanul resurselor naturale al Rusiei este o evoluţie geopolitică pe care Occidentul o urmăreşte cu îngrijorare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

3 idei de cadouri pentru cununia civilă

Cununia civilă este ocazia perfectă de a fi alături de prieteni și familie, pentru a sărbători dragostea și uniunea a două persoane speciale. Un...

Sfaturi pentru tratamentul dependenței de alcool

Persoanele dependente de alcool simt nevoia să consume alcool în mod frecvent și nu pot sub nici un fel de formă, să renunțe la...
00:00:31

Prințul Harry părăsește Înalta Curte de la Londra după ce a depus mărturie

Prințul Harry a părăsit rapid Înalta Curte de la Londra, marți (6 iunie), după ce a depus mărturie în procesul său împotriva editorului tabloidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă