5.9 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalProteste în Israel împotriva violenței poliției

Proteste în Israel împotriva violenței poliției

Mii de israelieni de origine etiopiană și susținătorii lor au ieșit la protest marți, după ce un membru al comunității de imigranți a fost împușcat de polițiști, proteste au blocat intersecții rutiere importante din întreaga țară.

Aproximativ 20.000 de evrei etiopieni, care își urmăresc rădăcinile biblice lae regele Solomon și regina din Sheba, au intrat în Israel pe zboruri secrete, la mijlocul anilor 1980 și începutul anilor 1990. Dar s-au plâns de discriminare rasistă in de-a lungul anilor.

Sâmbătă, Solomon Tekah, în vârstă de 18 ani, a fost împușcat în Haifa de un polițist în afara serviciului. Polițistul a spus că și-a scos arma în timp ce încerca să intervină într-o bătaie între două grupuri de tineri care s-au întors împotriva lui.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că ofițerul a fost arestat și o să fie supus unei investigații.

Poliția s-a încăierat cu câțiva protestatari, într-o încercare de a elibera traficul. Poliția a declarat că cel puțin 22 de persoane au fost arestate.

Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă