25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalProteste cu zeci de arestări în Hong Kong, de Ziua Națională a...

Proteste cu zeci de arestări în Hong Kong, de Ziua Națională a Chinei

Statele Unite și-au exprimat indignarea față de arestarea, în teritoriul Hong Kong, de către poliția chineză, a circa 80 de persoane.

Cei reținuți ieșiseră pe străzi pentru a protesta contra guvernului central de la Beijing, chiar cu prilejul Zilei Naționale a Chinei – 1 octombrie.

„Suntem indignaţi de arestarea arbitrară, de către guvernul din Hong Kong, a peste 80 de persoane pe 1 octombrie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Morgan Ortagus.

În teritoriul Hong Kong, adunările cu participarea a mai mult de patru persoane sunt interzise, în cadrul măsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă