15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalPrințul saudit a început primul său turneu în străinătate de la asasinarea...

Prințul saudit a început primul său turneu în străinătate de la asasinarea lui Khashoggi

Prinţul moştenitor saudit a fost primit cu 21 de salve de tun pe aeroportul din Abu Dhabi, capitala EAU, un aliat apropiat al Riadului, alături de care sprijină militar puterea din Yemen împotriva rebelilor, a relatat agenţia oficială WAM.

Mohammed bin Salman a fost întâmpinat la scara avionului de prinţul moştenitor de la Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed Al Nahyan, şi de numeroşi responsabili ai Emiratelor.

La Riad, cabinetul regal a anunţat deplasarea prinţului moştenitor într-un turneu întreprins la ordinul tatăl său, regele Salman, dar fără a preciza ce ţări vor fi vizitate.

Regele este ‘dornic să întărească relaţiile regatului la nivel regional şi internaţional’ şi să continue ‘cooperarea şi contactele cu ţările frăţeşti în ansamblul domeniilor’, a subliniat cabinetul, într-un comunicat.

Prinţul moştenitor saudit este aşteptat marţi în Tunisia, a indicat o sursă din cadrul preşedinţiei de la Tunis.

În Turcia, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei a declarat joi că şeful statului, Recep Tayyip Erdogan, şi Mohammed bin Salman ar putea avea o întrevedere în marja summitului G20 programat săptămâna viitoare în Argentina.

Aceasta ar fi prima întrevedere între cei doi după uciderea lui Jamal Khashoggi, un critic al autorităţilor saudite, a cărui asasinare a pătat imaginea regatului şi mai ales a prinţului moştenitor, acuzat de presă şi de responsabilii turci că ar fi ordonat-o.

Cele mai citite

Corpul de control al Ministerului Justiției va verifica dacă Vlad Pascu beneficiază de vreun tratament preferențial

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că trimite Corpul de control al Ministerului Justiției la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a verifica dacă această instituție îi...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...

Taximetriștii continuă și astăzi protestul din Capitală

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi protestele în Piaţa Constituţiei, solicitând emiterea, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă