Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Kim Yo-jong, al doilea personaj feminin cel mai important din istoria regimului

„Prinţesa Coreii de Nord” la Pyeongchang

Surpriza la nivel mondial provocată de acceptarea liderului de la Phenian ca ţara sa să participe la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud a fost dublată de cea a prezenţei surorii sale mai mici la ceremonia deschiderii JO.

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

Actualizat: 13.02.2018 - 01:44

Într-un mantou negru, Kim Yo-jong, sora mai mică a liderului nord-coreean, Kim Jong-un, s-a prezentat pe aeroportul din Pyeongchang (Coreea de Sud) înconjurată de un important aparat de securitate, ea fiind aşteptată pentru ceremonia deschiderii Jocurilor Olimpice de iarnă.

Născută în 1987, Kom Yo-jong rămâne un mister pentru media internaţională, personaj discret şi enigmatic. Ea a apărut pentru prima oară în mod oficial în media nord-coreeană în 2009 şi viaţa personală este bine păzită.

Are aceeaşi mamă ca şi  Kim Jong-un şi fratele lor mai mic, Kim Jong-chol, cea de a treia  soţie a fostului dictator Kim Jong-il, fosta dansatoare Ko Yong-hui, născută în Japonia, decedată de cancer la Paris în 2004.

Asemenea liderului actual nord-coreean, sora cea mică a făcut studii în Elveţia, la Berna, apoi într-o universitate europeană unde a învăţat franceza şi engleza înainte de a reveni la Phenian unde  a studiat informatica la Universitatea Kim Il-sung.

Căsătorită cu fiul unui important responsabil în ierarhia regimului, ea a urmat o carieră discretă şi ascendentă în cadrul partidului. După decesul tatălui lor în 2011, Kim Yo-jong a intrat în viaţa publică nord-coreeană. Ea a gestionat toate deplasările fratelui ei Kim Jong-un.

Între 2014 şi 2015, a fost numită director adjunct al serviciului de propagandă al regimului, însărcintă cu cultul personalităţii fratelui său, câştigând în importanţă în afacerile partidului.

În octombrie 2017 ea a promovat în Biroul Politic al Partidului unic, instanţa unde se iau decizii şi condusă de Kim Jong-un. Noua poziţie face din Kim Yo-jong al doilea personaj feminin cel mai important din istoria regimului, după retragerea din viaţa publică a mătuşii sale, Kim Kyong-hui, în 2013.

Comentarii