26.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalPrincipele Radu a anunţat trofeul "B-EST IFF"

Principele Radu a anunţat trofeul „B-EST IFF”

Filmul „Meek’s Cutoff”, regizat de americanul Kelly Reichardt, a câştigat, duminică seară, Trofeul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti „B-EST IFF”, ediţia a şaptea, la gala de închidere a festivalului care a avut loc la Cinema Studio, potrivit Agerpres.

Pelicula „Meek’s Cutoff” este un percutant eseu despre rasism şi intoleranţă, fixat într-o epocă în care aceste noţiuni nici măcar nu existau ca atare – America secolului al XIX-lea. Pelicula a fost prezentată şi în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia 2010.Aflată într-o vizită de trei zile în România, la invitaţia principesei Margareta şi a principelui Radu ai României, principesa Rym Al Ali a Iordaniei a anunţat câştigătorul premiului la categoria Regie.

Pelicula nominalizată de patru ori la Oscar „Winter’s Bone”, cel de-al doilea lungmetraj al Debrei Granik, a fost desemnată de juriul festivalului drept cea mai îndreptăţită să primească Premiul pentru regie.

Filmul a fost caracterizat de directorul artistic al festivalului, Andrei Creţulescu, drept „un corespondent cinematografic al curentului alt. country – pe un libret shakesperian”.

Premiul pentru cea mai bună imagine a fost acordat, la ediţia din 2011 a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, peliculei „Abel” – un film care redă povestea unui băieţel foarte special, care estompând graniţa dintre realitate şi fantezie preia, în absenţa tatălui său, responsabilităţile de cap al familiei.

Filmul „Exit through the Gift Shop”, debutul în regie al legendarului artist grafician stradal Banksy, a fost desemnat de spectatori drept câştigător al Premiului publicului.

Câştigător la categoria Premiul criticii a fost desemnat filmul regizat de britanicul Chris Morris – „Four Lions” – un film care oferă o perspectivă cu totul nouă asupra unui subiect fierbinte – ideologia terorismului musulman, prezentată din interior.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă