24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPrimarul din Mariupol anunță că rușii au mutat cadavrele din oraș în...

Primarul din Mariupol anunță că rușii au mutat cadavrele din oraș în estul țării

Primarul orașului Mariupol spune că rușii au început să transporte cadavrele din oraș în estul țării, în regiunea Donețk.
Primarul din Mariupol, Vadim Boichenko, a confirmat joi rapoartele potrivit cărora au fost găsite gropi comune în oraşul Mangush din estul ţării, vorbind despre ultima situaţie din Ucraina.

Vorbind prin intermediul unei legături video dintr-o locaţie confidenţială, Vadim Boichenko a declarat că forţele ruseşti „îşi curăţă crimele” în oraşul asediat Mariupol şi ascund cadavrele în gropi comune în oraşul Mangush, în regiunea Doneţk, scrie Sky News.

„Este a doua săptămână consecutivă în care este complet închisă. Nimeni nu are voie să intre. Ei curăţă locul”, a spus el, potrivit Ziarul Financiar.

„Ei ascund crimele comise de Federaţia Rusă în Mariupol. Potrivit evaluărilor noastre, peste 20.000 de civili au fost ucişi de artileria inamică şi de loviturile cu rachete pe străzile oraşului nostru. Avem, de asemenea, dovezi de la serviciile municipale din oraş, ei au văzut aceste cadavre şi acum vedem cum aceste cadavre dispar”, a spus Boichenko.

Primarul din Mariupol spune cum cadavrele din orașul lui au fost duse în estul țării, în tranșee special săpate

Boichenko a declarat că forţele ruseşti făceau tranşee în oraşul din estul oraşului şi aduceau cadavrele în camioane înainte de a le descărca.

„Acestea sunt crime de război şi ele ascund aceste crime de război”, a adăugat el.

Boichenko a mai spus că ceea ce se întâmplă în Mariupol este un „genocid atroce” şi că au existat multe incidente în care locuitorii au fost „torturaţi şi maltrataţi”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă