Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teheran

Președintele Trump și-ar fi consultat consilierii în privința unui atac militar asupra Iranului

Președintele Donald Trump și-ar fi consultat consilierii în privința unui atac militar asupra Iranului, afirmă surse citate de presa occidentală.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.11.2020 - 19:29

Președintele Donald Trump și-ar fi consultat consilierii în privința unui atac militar asupra Iranului, afirmă surse citate de presa occidentală.

Liderul SUA și-a convocat consilierii la Casa Albă imediat după ce Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunțat că regimul de la Teheran şi-a mărit stocul de uraniu îmbogăţit de 12 ori faţă de cantitatea permisă prin acordul nuclear din 2015 - acord din care, de altfel, SUA s-au retras, chiar prin decizia președintelui Trump. Stocul de uraniu îmbogățit al Iranului ar fi ajuns acum la 2400 de kilograme.

Liderul de la Casa Albă ar fi intenționat un atac aerian asupra unui sit nuclear din Iran. Consilierii lui Donald Trump i-au recomandat însă acestuia să renunțe la ideea unui asemenea atac militar, întrucât un asemenea conflict s-ar putea extinde și în alte țări, în afara Iranului.

Comentarii