5.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Iohannis îi transmite urări de sănătate Regelui Charles, diagnosticat cu cancer

Președintele Iohannis îi transmite urări de sănătate Regelui Charles, diagnosticat cu cancer

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a adresat un mesaj Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, în care îi dorește o “recuperare completă” după ce suveranul a fost diagnosticat cu cancer.

“Gândurile noastre se îndreaptă către Majestatea Sa Regele Charles al III-lea şi familia regală, precum şi către poporul Regatului Unit în aceste momente dificile. Îi dorim Majestăţii Sale o recuperare completă”, a transmis președintele Iohannis printr-un mesaj postat pe reţeaua X (Twitter).

Regele Charles al III-lea, fiul Reginei Elisabeta a II-a, are acum vârsta de 75 de ani. Casa Regală a Marii Britanii a anunțat că suveranul nu intenționează să renunțe la calitatea de șef al statului. Regele Marii Britanii doar își va “amâna” atribuțiile, urmând să le reia “cât mai curând posibil”, ceea ce se va întâmpla după finalizarea unui tratament medical pe care îl urmează la un spital din Londra.

Forma de cancer de care suferă Regele Charles nu este la prostată, a precizat Palatul Buckingham. Această problemă medicală a fost însă descoperită în timp ce suveranul urma un tratament la prostată.

Regele Charles este cunoscut drept un mare prieten al României cu mult înainte să devină suveran al Regatului Unit. Regele Marii Britanii a cumpărat și o casă într-un sat din Transilvania, unde chiar a locuit, uneori.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă