10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO EXPLOZIV Donald Trump: Presa devine "inamic al poporului" atunci când scrie...

VIDEO EXPLOZIV Donald Trump: Presa devine “inamic al poporului” atunci când scrie “fake news”

Liderul republican a avut un nou conflict verbal cu un ziarist de la postul CNN, în timpul conferinței de presă de la Casa Albă. Donald Trump a fost atacat permanent de presa liberală americană de când a devenit președinte, în special de CNN.

Chestionat insistent de ziaristul CNN Jim Acosta cu privire la afirmația sa privind ”invazia” intenționată de membrii caravanelor de emigranți ilegali, Donald Trump și-a apărat poziția: ”Pentru mine, caravanele de emigranți ilegali sunt o invazie”, a declarat șeful Casei Albe. Reporterul CNN a argumentat că nu e nimic caracteristic unei invazii în mișcările emigranților ilegali care se apropie de teritoriul american, moment în care Donald Trump i-a recomandat ziaristului să își vadă de treaba lui de ziarist și să îl lase pe președinte să conducă politica Guvernului SUA. ”Lasă-mă pe mine să conduc țara cum știu și fă-ți tu treaba la CNN. Dacă îți faci meseria cum trebuie, ratingul CNN va crește”, a afirmat Donald Trump.

Președintele a încercat apoi în zadar să dea cuvântul altui ziarist care încerca să adreseze întrebări, însă reporterul CNN a continuat să vorbească peste Donald Trump și peste ceilalți jurnaliști. Jim Acosta l-a acuzat pe Donald Trump că acționează pentru blocarea investigației privind așa-numita implicare a Rusiei în campania electorală a lui Trump, moment în care acesta s-a enervat, catalogând acuzația drept ”o escrocherie”. ”Postului CNN ar trebui să îi fie rușine că lucrezi pentru el. Ești o persoană agresivă și îngrozitoare. Nu ar trebui să tratezi oamenii așa cum o faci. Atunci când transmiți știri false, devii <>. Iar CNN transmite foarte des știri false”, a acuzat Donald Trump.

Nu este prima dată când președintele republican caracterizează presa progresistă drept ”inamic al poporului”. Atacat fără încetare de posturile de presă liberale americane, Donald Trump a catalogat chiar săptămâna trecută presa ostilă drept ”inamic al poporului”.

Jurnalist CNN, interzis la Casa Albă pentru bruscarea unei voluntare 

După conferinţa de presă, Casa Albă a anunţat că i-a retras acreditarea reporterului CNN Jim Acosta, informează Agerpres. Jurnalistul Jim Acosta, care s-a mai confruntat şi în trecut cu Trump, a confirmat pe Twitter că i s-a interzis accesul la Casa Albă. CNN a reacţionat la interdicţie printr-un comunicat în care a apreciat remarcile preşedintelui drept “neamericane” şi şi-a susţinut reporterul.

Ulterior, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, Sarah Sanders, a declarat: “Preşedintele Trump crede într-o presă liberă şi aşteaptă şi apreciază întrebările dificile despre el şi despre administraţia sa”. Sanders l-a acuzat pe Acosta că “a pus mâinile pe o tânără care încerca doar să-şi facă datoria ca intern la Casa Albă”: purtătoarea de cuvânt s-a referit astfel la persoana care a încercat să-i ia microfonul lui Acosta în timpul altercaţiei cu Trump.

Şeful asociaţiei corespondenţilor de presă de la Casa Albă, Oliver Knox, a declarat că suspendarea acreditării lui Jim Acosta este “inacceptabilă” şi constituie “o reacţie disproporţionată faţă de presupusa abatere”.

 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă