27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalPremierul Cîțu merge în Ucraina la inaugurarea "Platformei Crimeea"

Premierul Cîțu merge în Ucraina la inaugurarea “Platformei Crimeea”

Premierul Florin Cîțu merge luni, 23 august 2021, în Ucraina, pentru a participa la inaugurarea “Platformei Crimeea”.

Șeful Guvernului este însoțit la ceremonia de la Kiev de ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu.

Anunțul referitor la decizia premierului Cîțu de a participa la summit-ul de la Kiev, organizat de Ucraina, a fost anunțată, duminică, 22 august, printr-un comunicat postat pe site-ul Guvernului României.

“Prim-ministrul Florin Cîțu va efectua mâine, 23 august 2021, o vizită în Ucraina, la Kiev, pentru a participa la Summitul de lansare a Platformei Internaționale Crimeea. Din delegație va face parte și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.
În cadrul Summitului, prim-ministrul român va susține intervenția națională și va participa la ceremonia de adoptare a Declarației comune a Platformei Internaționale Crimeea.
În marja evenimentului, premierul Florin Cîțu va avea o întrevedere cu omologul ucrainean, Denys Shmyhal”, precizează comunicatul postat pe site-ul Guvernului României.
 
Potrivit acestui comunicat, “Platforma Internațională Crimeea este o inițiativă recentă a Ucrainei menită să consolideze politica de nerecunoaștere a anexării ilegale a peninsulei Crimeea și, în ultimă instanță, să faciliteze revenirea Crimeii în componența Ucrainei. La manifestarea de la Kiev vor participa șefi de stat și de guvern, miniștri ai afacerilor externe și ai apărării, precum și reprezentanți de nivel ai Uniunii Europene și ai altor organizații internaționale”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...
Ultima oră
Pe aceeași temă