9 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalPostul de radio Click FM se închide oficial. Află de ce

Postul de radio Click FM se închide oficial. Află de ce

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a restras, joi, licenţa postului de radio Click FM, în contextul în care reprezentanţii acestuia nu au depus documentele necesare pentru prelungire, în termenul legal, anunţă Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a reanalizat, în şedinţa de joi, situaţia licenţei postului de radio Click FM. Potrivit şefului Biroului Licenţe-Autorizări din CNA, Răzvan Frînculescu, dosarul nu a fost completat cu o declaraţie notarială, precum şi cu certificatul fiscal din care să rezulte că, la data solicitării licenţei audiovizuale, societatea care solicită acordarea licenţei nu înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat. De asemenea, în urma monitorizări realizate de reprezentanţii CNA în perioada 2 – 5 iulie, s-a observat că postul Click FM nu mai emitea, situaţia nefiind notificată de radiodifuzor.

Astfel, membrii CNA au decis să retragă licenţa Click FM cu şase voturi “pentru” (Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Christian Mititelu, Laura Georgescu, Viorel Buda şi Florin Gabrea ) şi două “împotrivă” (Valentin Jucan şi Cristina Trepcea).

Retragerea licenţei Click FM este echivalent cu faptul că postul de radio se închide oficial.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a discutat, şi în şedinţa din data de 18 iunie, solicitarea societăţii Radio City FM Bucureşti SRL de prelungire cu nouă ani a licenţei audiovizuale a postului de radio Click FM Bucureşti. Licenţa Click FM a expirat pe 22 mai, însă dosarul prin care societatea a cerut prelungirea licenţei a fost depus la CNA în timpul legal.

CNA a rediscutat acest caz, deşi Consiliul a aprobat, în şedinţa din 13 iunie, prelungirea licenţei audiovizuale a Click FM. Împotriva prelungirii licenţei Click FM a votat atunci doar Christian Mititelu, în timp ce restul membrilor CNA prezenţi la analizarea solicitării – Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea – au votat pentru prelungirea licenţei acestui post de radio.

Răzvan Frînculescu, şeful Biroului Licenţe-Autorizări din CNA, a declarat atunci că postul de radio Click FM are probleme din punctul de vedere al acţionariatului şi al certificatului fiscal. Acţionarul majoritar, Adevărul Holding SRL, este în insolvenţă, aceasta fiind motivaţia pentru care reprezentanţii postului de radio Click FM nu ar fi putut depune declaraţia notarială şi nici certificatul fiscal, a mai spus Frînculescu.

Pe de altă parte, prezent la şedinţa din 13 iunie a CNA, directorul general al Click FM, Cristian Răileanu, a spus că a fost denunţat contractul dintre Adevărul Holding SRL şi Radio City FM Bucureşti SRL, având în vedere că Adevărul Holding se află în procedură de insolvenţă. Răileanu a mai spus că pe 10 iunie a fost termenul în acest proces, însă pronunţarea s-a amânat pentru luna septembrie.

“Noi, şi vorbim şi în numele acţionarului (Adrian Andrici, n.r.) şi al creditorului, putem să refacem acest brand şi putem să facem din nou acel radio City FM de care cândva 30-40.000 de oameni se bucurau. Nu negăm problemele, legate de parteneriatul cu Adevărul Holding, care, din punctul meu de vedere, este unul dintre cele mai nefericite pe care le-am avut în 19 ani de activitate. Acest parteneriat ne-a adus în situaţia asta. Ca Radio City FM să mai funcţioneze ca post de rock independent, avem nevoie de dumneavoastră să putem să rezistăm până în septembrie”, a mai spus atunci Cristian Răileanu.

Discuţiile cu privire la Click FM au fost însă reluate în şedinţa din 18 iunie şi au fost foarte tensionate, unii membri ai Consiliului spunând că au votat deja pentru prelungirea licenţei şi nu înţeleg de ce mai trebuie reluată discuţia în acest caz.

Pe de altă parte, Narcisa Iorga, membru al CNA, a spus atunci că, dacă licenţa Click FM nu ar fi prelungită, atunci ar trebui retrasă, fapt echivalent cu încetarea emisiei. “Nu am nicio problemă să rediscutăm decizia (de prelungire a licenţei, n.r.), dar decizia a fost luată în limitele legislaţiei audiovizualului”, a spus Iorga. Ea a precizat că acest radiodifuzor are o “problemă juridică”, care nu îi poate fi imputată. “În cazul de faţă, radiodifuzorul nu s-a făcut vinovat de încălcări grave ale legislaţiei audiovizualului de-a lungul celor nouă ani de licenţă”, a spus Narcisa Iorga. Ea a mai spus că, din punctul său de vedere, dosarul nu a fost completat “din motive birocratice”.

În schimb, Christian Mititelu a avut în 18 iunie o poziţie similară cu cea din şedinţa din 13 iunie. Mititelu a spus că licenţa Click FM a expirat deja şi nu se poate vorbi despre retragerea licenţei. El a mai spus că “nu există nicio garanţie” că procesul cu trustul Adevărul Holding se va termina în septembrie 2013.

“Nu sunt motive birocratice, sunt criterii care trebuie respectate”, a spus şi Laura Georgescu în şedinţa din 18 iunie.

La rândul său, Monica Gubernat a propus tot în şedinţa din 18 iunie prelungirea cu 30 de zile a perioadei în care societatea Radio City FM Bucureşti SRL poate să depună la CNA documentele necesare pentru prelungirea licenţei Click FM. “Dacă nu aduc certificatul fiscal (cel mai important dintre documentele care nu au fost depuse, n.r.), vom discuta la momentul respectiv”, a mai spus Gubernat. Propunerea Monicăi Gubernat a fost adoptată atunci de membrii CNA.

Pe de altă parte, în şedinţa din 6 septembrie 2011, CNA a aprobat modificarea structurii acţionariatului şi modificarea serviciului de programe din City FM în Click FM. La momentul respectiv, Adevărul Holding era controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu. În 2012, Adevărul Holding a fost preluat de omul de afaceri Cristian Burci.

Cele mai citite

Cine sunt antreprenorii cu care s-a văzut preşedintele PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în ultima vreme s-a văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din România pentru a găsi acea...

Zeci de percheziții, în dosare privind trafic de droguri, evaziune fiscală și spălarea banilor. VIDEO

Poliţia efectuează, astăzi, 80 de percheziţii domiciliare în dosare penale pentru trafic de droguri, evaziune fiscală, contrabandă, spălarea banilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice,...

Conducerea ascunde sub preș problemele din instituție

Într-un act fără precedent, conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a emis un drept la replică fără a furniza argumente solide, acuzând...
Ultima oră
Pe aceeași temă