19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalPonta şi Daniel Barbu îşi vor prezenta omagiile lui Nicolaescu

Ponta şi Daniel Barbu îşi vor prezenta omagiile lui Nicolaescu

Premierul Victor Ponta a anunţat că la finalul şedinţei de guvern va merge împreună cu ministrul Culturii, Daniel Barbu, la Cercul Militar Naţional, ca să transmită soţiei lui Sergiu Nicolaescu un mesaj de condoleanţe din partea Guvernului, informează Mediafax.

„Îmi pare rău că anul începe cu evenimente tragice, dar sper să avem în perioada următoare şi lcururi de care să ne bucurăm”, a spus Ponta.

Câteva zeci de persoane s-au adunat la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, acolo unde este depus trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu.

Trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu va fi incinerat sâmbătă, la ora 12.00, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, au declarat, joi, reprezentanţi ai municipalităţii.

Potrivit surselor citate, incinerarea va avea loc în cadru restrâns, nefiind permis accesul presei. Reprezentanţii municipalităţii au precizat că a fost stabilită ca oră de incinerare ora 12.00, însă familia regizorului poate solicita schimbarea acesteia.

Citeşte şi: Bucureşti: Zeci de persoane îşi iau rămas-bun de la Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu va fi incinerat conform propriei dorinţe exprese, respectată de soţie.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă