21.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalPoliția italiană a destructurat o rețea care vindea certificate digitale false

Poliția italiană a destructurat o rețea care vindea certificate digitale false

Ancheta care a fost coordonată de biroul procurorului pentru criminalitate informatică din Milano a arătat că mii de oameni sunt gata să plătească pentru certificate false, se arată într-o declaraţie a poliţiei.

UE a lansat joi un certificat digital pentru Covid-19 conceput pentru a ajuta cetăţenii să călătorească în blocul celor 27 de naţiuni şi a deschide turismul de vară.

Certificatul prezintă un cod „QR”, care indică dacă un călător a fost complet vaccinat, dacă s-a recuperat recent în urma unei infecţii Covid-19 sau a fost testat negativ.

Poliţia a declarat că a preluat controlul asupra a 10 canale de pe serviciul de mesagerie criptat Telegram, conectate la conturi anonime din aşa-numitul dark web, prin care a fost posibil să se contacteze vânzătorii, care au solicitat plata în criptomonedă.

Preţurile au variat de la 110 la 130 de euro pentru un pachet „all inclusive” de certificat fals şi un aşa-zis flacon de vaccin. Unii cumpărători au venit din afara UE.

„Aproximativ 250.000 de utilizatori s-au înregistrat şi o sută au încercat să interacţioneze cu vânzătorii”, a declarat Gian Luca Berruti, şeful unităţii de fraudă cibernetică a poliţiei fiscale din Milano.

Berruti a declarat că poliţia a identificat un număr de suspecţi, dar a refuzat să dezvăluie alte detalii.

Cele mai citite

O tânără în scaun cu rotile, dată dispărută în Giurgiu

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu, Poliția Municipiului Giurgiu a fost alertată de o dispariție, cu o seară în urmă,...

România, la turneul final al Billie Jean King Cup, după o „remontada” de senzație în fața Ucrainei

România s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, sâmbătă, la...

După atacul Iranului asupra Israelului, “România este alături de Israel”, anunță Nicolae Ciucă

"România este alături de Israel și poporul israelian", anunță președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, în urma atacului Iranului asupra Israelului. "România este alături de Israel...
Ultima oră
Pe aceeași temă