22.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInternaționalPoliția din Noua Zeelandă a arestat zeci de protestatari antivaxeri

Poliția din Noua Zeelandă a arestat zeci de protestatari antivaxeri

Poliția din Noua Zeelandă a arestat joi peste 50 de protestatari antivaxeri, care au ieșit în stradă, împotriva regulilor Covid. Aceștia au scandat în fața clădirii parlamentului în ultimele trei zile.

Protestatari antivaxeri din Noua Zeelandă au fost arestați

Inspirați de demonstrațiile de camioneți din Canada, unde protestatarii blocau două puncte de trecere a frontierei cu Statele Unite, câteva mii de manifestanți au blocat în această săptămână străzile din apropierea parlamentului din capitala Wellington cu camioane, mașini și motociclete.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a recunoscut că fiecare neozeelandez are dreptul de a protesta. Cu toate acestea, ei nu trebuie să perturbe viețile altora. Ea a adăugat că protestele nu sunt o reflectare a ceea ce simte majoritatea din țară.

O țară cu cinci milioane de locuitori, Noua Zeelandă a raportat puțin peste 18.000 de cazuri confirmate și 53 de decese de când a început pandemia. Aproximativ 94% dintre persoanele eligibile sunt vaccinate, vaccinurile fiind obligatorii pentru unii angajați în locuri de muncă din prima linie.

În ciuda faptului că au strâns aplauze pentru menținerea țării practic fără viruși în ultimii doi ani, restricțiile stricte în vigoare acum au devenit nepopulare, ratingurile de aprobare ale lui Ardern fiind afectate în recentele sondaje de opinie.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Efectele furtunii din București: străzi şi subsoluri inundate, copaci căzuți si autoturisme avariate

Pompierii au fost nevoiţi să intervină în noaptea de joi spre vineri în aproape 400 de cazuri în Bucureşti şi Ilfov ca urmare a...

SUA şi Ucraina au încheiat un acord de apărare considerat un precursor al aderării la NATO

Preşedinţii american şi ucrainean, Joe Biden, respectiv Volodimir Zelenski au semnat joi un acord bilateral de apărare menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa...

INCREDIBIL. UDMR a obținut 488 de voturi la europarlamentarele de la Câmpina unde sunt doar… 19 maghiari

Scorul foarte bun obținut de UDMR la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 a scos în evidență și o situație surprinzătoare și totodată...
Ultima oră
Pe aceeași temă