19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalPoarta Stelară, Univers

Poarta Stelară, Univers

O dramă bazată pe personaje, realizată în spaţiu, „SGU Stargate Universe” este o variantă îmbunătăţită a francizei „Stargate”. Primul sezon rulează deja pe Universal Channel, iar din 30 ianuarie, acelaşi post difuzează în premieră cel de-al doilea sezon, în fiecare duminică seara. Mai jos vă propunem câteva interviuri, pe scurt, cu actorii din „SGU Stargate Universe”, precum şi cu Brad Wright, scenaristul şi producătorul noii serii.

Robert Carlyle – Doctor Nicholas Rush

Ai fost în România de două ori, 
cu ce impresii ai rămas?

R.C.: Este o ţară frumoasă, am rămas cu amintiri plăcute, am filmat la Buftea, la Media Pro, a fost o experienţă minunată şi mi-ar plăcea să mă întorc. Mă bucur că 
m-ai întrebat de România, nu mă pune să vând ideea de „urmăriţi Stargate”, pentru că sunt un vânzător extrem de prost. Dar vă spun că personajul meu este extrem de interesant şi îmi place enorm de mult să-l joc. Eu fac constant research pentru a oferi un rol cât mai bun, am făcut asta pentru toate rolurile pe care le-am jucat. Pentru acesta m-am întâlnit cu doi profesori de fizică cuantică din Glasgow, încerc să ana­lizez cât mai profund rolul meu, mi se pare important pentru a fi cât mai convingător.

Cum este influenţată viaţa ta de filmările în Canada?

R.C.: Sunt departe de familia mea, nu e uşor, dar iubesc Vancouver-ul. Îmi este dor de cei de acasă, aşa că facem un program astfel încât să vină şi ei să mă viziteze şi merg şi eu acasă. Îmi înţeleg bine persona­jul şi din perspectiva aceasta, el este departe în spaţiu şi eu sunt aici, singur, de­parte de cei dragi mie. Nu este tocmai uşor.

Ce te pasionează foarte mult în viaţa personală?

R.C.: Fotbalul mă pasionează foarte mult, Hagi de la voi este un mare jucător. Îmi plac jucătorii de la Barcelona, de la Glasgow, m-am uitat cu mare plăcere la campionatul mondial, mă uit cât pot de mult la fotbal. Îmi pare rău pentru Mutu de la voi, sper să aibă un viitor mai bun, pentru că e un jucător bun.

Ce reprezintă faima pentru tine?

R.C.: O recunosc şi o accept, dar mă sperie şi îmi îngreunează via­ţa. Îmi place în Glas­gow, pentru că pot merge liniştit pe stradă, în Londra sau aici lumea mă priveşte ca pe un om faimos. Dar am învăţat să accept, lucrurile vin cu bune şi cu rele, aşa e viaţa.

Alaina Huffman – Locotenent Tamara Johansen

Brian Wright spunea că este un serial accesibil pentru orice colţ al lumii. Cum ai argumenta cele spuse?

A.H.: Fiind un serial s.f., noi deja explo­răm o altă cultură, cea a spaţiului, cul­tu­ră care a intrigat întotdeauna, aşa că nu există bariere şi oricine poate iubi uşor acest serial. Este vorba mai puţin despre ceea ce ni se întâmplă nouă, ci mai degrabă despre felul cum manageriem lucrurile care ni se întâmplă. Nu există cauză fără efect sau efect fără cauză.

Cum te pregăteşti pentru filmări?

A.H.: Primim scenariul cu două săptămâni înainte de fil­mări şi am suficient timp să pregătesc rolul şi să-l fac cât mai credibil. Suntem o echipă extraordinară, ar fi bine să avem mult mai multă dramă în relaţiile dintre noi, pentru că presa ar fi înnebunită să audă şi alte poveşti.

Louis Ferreira – Colonelul Everett Young

Stargate Universe este…? Completează punctele de suspensie.

L.F.: O dramă bazată pe personaje, reali­zată în spaţiu. Este o variantă îmbu­nă­tă­ţită a francizei „Stargate”. Este o po­veste fantastică a supravieţuirii care trebuie văzută. Este un serial care trebuie urmărit, noi suntem atât de implicaţi făcând asta şi având relaţii de prie­tenie atât de strânse, încât ne dorim să venim să facem o conferinţă de presă în România şi să aflăm direct de la voi cât 
de mult l-aţi îndrăgit. Este seria 11 pentru mine şi eu sunt fanul nr. 1. Iar pentru mine, ca actor, este o mare realizare.

Semeni cu Donald Trump şi ştiu că ai făcut un film în care
 l-ai interpretat. Cum a fost?

L.F.: Am avut foarte puţin timp să mă pregătesc, dar sunt foarte fericit când aud oameni tocmai din România care m-au văzut în acel rol. A fost o experienţă interesantă. Dacă îmi spui că semăn cu el, mă voi simţi insultat. O să îl sun pe Trump şi o să-i spun: Eşti concediat!

Brian J. Smith – Locotenentul Matthew Scott

Cum este experienţa Stargate Universe pentru tine?

B.S.: Eu sunt la început în „Stargate”, dar am învăţat enorm şi învăţ în fiecare zi enorm de multe lucruri. Încerc să mă distanţez puţin, pentru că pun foarte multă pasiune în construcţia personajului, dar şi pentru a face un rol cât mai bun. Ne înţelegem de minune pe platou, aşa că deşi este un serial care aduce multe provocări, aduce şi multe bucurii, pentru că este un mediu foarte frumos de lucru care contează enorm de mult pentru mine.

Cum te-ai adaptat grupului care deja este închegat după atât de multe sezoane?

B.S.: Pot să spun că eu simt că tuturor colegilor le pasă cu adevărat de munca lor şi îşi doresc cu adevărat să muncească aici la „Stargate Universe”, se pune foarte multă pasiune în munca depusă şi este un lucru minunat, care mă inspiră foarte mult. Sper că românilor le va plăcea şi că ne veţi invita la voi în ţară.

Elyse Levesque – Chloe Armstrong

Crezi că „Stargate Universe” va fi îndrăgit şi în România la fel de repede ca în alte colţuri ale lumii?

E.L.: Cu siguranţă! Cred că până acum ai auzit toate argumentele posibile şi imposibile, dar vă mai dau eu unul care sigur nu a mai fost menţionat. Sun­teţi pre­gătiţi? Sigur nu vă aşteptaţi la asta. Este şi un serial şi cu sex appeal, parte care nu a fost suficient de exploatată până acum şi este un element important pentru telespectatori.

Cum manageriezi pauzele între filmări?

E.L.: Când avem pauze mari între filmări îmi fac griji că am uitat să joc, durează şi patru luni o pauză, dar când mă întorc am impresia că nu am sărit nici măcar o zi. Scenariul este foarte antrenant şi nu ai cum să îţi ieşi din mână.

Brad Wright – scenarist şi producător

Credeţi că românii vor deveni mari fani „Stargate Universe”?

B.W.: Dacă nu sunt fani deja trebuie să le spun să nu îşi facă griji dacă nu au văzut Stargate până acum. Este uşor de urmărit şi foarte accesibil. Fiind un serial s.f. nu vorbim despre o naţie anume, orice telespectator din orice colţ al lumii poate să-l îndrăgească foarte repede.

Ce ne puteţi spune despre navă?

B.W.: Noi am vrut ca nava să ducă telespectatorul cu gândul la Jules Verne, fiecare ţeavă din decor până la punte au fost extrem de bine gândite şi suntem foarte mândri de rezultat. Am spus de la început că vrem să avem o navă ieşită din comun, oamenii să spună că e uimitoare şi cred că am obţinut ceea ce ne-am propus. În fiecare an mai încercăm să construim ceva la decor… ca să extindem domeniul imobiliar în spaţiu.

Este Stargate o a doua viaţă pentru tine?

B.W.: Este o parte extrem de importantă din viaţa mea, nu m-am aşteptat niciodată să fie o parte atât de mare a carierei mele, dar viaţa aşa le-a aranjat. Sunt mândru de cele 17 sezoane (n.r. – a fost scenarist şi pentru „Stargate SG-1″ şi „Stargate: Atlan­tis”), şi sunt conştient că atunci când se va termina voi fi ţinut minte pentru „Stargate”, este o mare realizare, zic eu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă