25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternațional„Ploaie în Deşert" - la Festivalul de la Cannes la secţiunea...

„Ploaie în Deşert” – la Festivalul de la Cannes la secţiunea Short Film Corner

Scurt-metrajul „Ploaie în Deşert” în regia Ilincăi Neagu va fi prezent în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, ediţia 2010, la secţiunea Short Film Corner, informează realizatorii peliculei.

„Ploaie în Deşert” prezintă povestea omului modern gata să îşi sacrifice viaţa şi familia pentru carieră. Henry Baftimbede (Aloysius Itoka) este un tânăr om de afaceri, de culoare, relocat de la Paris la Bucureşti, de către compania pentru care lucrează. În drumul său către o întâlnire de afaceri, Henry ajunge într-un sat tipic românesc din Bărăgan, unde trăieşte o experienţă ce îi schimbă întreaga percepţie despre viaţă.

„Ploaie în Deşert” aduce în prim-plan barierele culturale şi consecinţele globalizării asupra comportamentului uman, combinând cu succes drama şi comicul de situaţie.

Scurt-metrajul „Ploaie în Deşert” a câştigat premiul pentru sunet la ediţia din 2009 a Festivalului Cinemaiubit”, sunetul şi montajul fiind semnate de Bogdan Ionescu. Din distribuţie mai fac parte: Cristina Cioran, Ana Maria Moldovan, Marius Rizea, Nicolae Urs şi Maria Buză.

Ilinca Neagu a absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti, secţia Regie de Film şi Tv în anul 2009. Printre filmele regizate în timpul facultăţii se numără documentarul „Megawattora”, precum şi scurt metrajul „Dulciuri Nocturne”, avându-i în distribuţie pe Ion Lucian, Ana Maria Moldovan şi Magda Catone, proiectat la Independent Producer’s International Film Festival (IPIFF) în 2009. În 2010 Ilinca Neagu a participat la programul Talent Campus din cadrul Festivalului Internaţional de Film din Berlin. În prezent, tânara regizoare trăieşte la Bruxelles şi pregăteşte un nou scurt metraj, coproducţie belgiano-olandeză intitulat provizoriu „The Incredible Journey of Om”.

Creat în 2004, The Short Film Corner, se dedică susţinerii scurt metrajelor, filmele selecţionate fiind integrate într-o reţea globală de difuzare şi promovare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă